Un avion s-ar fi PRĂBUŞIT în Iaşi. PLANUL ROŞU de intervenţie a încetat după ore de căutări VIDEO

Un avion s-ar fi prăbuşit joi seara în județul Iași, conform unui apel primit la serviciul de urgenţă 112, în urma căruia a fost activat planul roșu de intervenție. Un cetățean a semnalat că a văzut un avion cu flăcări la motoare care s-ar fi putut prăbuși în zona localităților Prisecani și Osoi, mai multe echipaje de intervenție fiind trimise acolo. Reprezentanţii aeroportului infirmă că ar fi avut vreun incident de acest gen, însă autorităţile locale au intrat în alertă şi mai multe echipe de căutare au fost trimise în zona semnalată. UPDATE: Codul roşu de intervenţie instituit la Iaşi după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion a fost ridicat după mai mult de două ore de căutări

13 iul. 2017, 20:38
Un avion s-ar fi PRĂBUŞIT în Iaşi. PLANUL ROŞU de intervenţie a încetat după ore de căutări VIDEO

UPDATE 1:52 – Codul roşu de intervenţie a încetat, după mai bine de două ore şi jumătate de căutări ale echipajelor ISU

„Au rămas în zonă totuşi forţe de ordine, însă o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetări în continuare, dar e puţin probabil să se fi produs un accident aviatic”, a spus prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu.

Autorităţile susţin că este posibil ca bărbatul care a sunat la 112 pentru a anunţa un avion în flăcări să fi fost indus în eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma să aterizeze pe aeroportul din Iaşi.

UPDATE: Codul roşu de intervenţie instituit la Iaşi după ce un apel la 112 a anunţat prăbuşirea unui avion a fost ridicat după două ore şi jumătate, existând posibilitatea ca autorul apelului să fi fost indus în eroare de luinile de semnalizare ale unei aeronave. Mai multe echipaje ISU, dar şi ambulanţe SMURD au fost trimise în zona localităţilor Prisecani-Osoi, la aproximativ 20 de kilometri de Iaşi, în urma apelului prin care se anunţa prăbuşirea unui avion. Serviciile de urgenţă au căutat aparatul care se presupunea că s-a prăbuşit, deşi autorităţile în domeniul aviaţiei au susţinut că nu deţin informaţii privind un astfel de incident. Bărbatul care a sunat la 112 le-a indicat poliţiştilor inclusiv zona în care a văzut aparatul.

UPDATE: Căutările aparatului de zbor care s-ar fi prăbuşit continuă. Potrivit Ziarul de Iaşi, cele mai multe echipaje de intervenție au rămas la Cozia în așteptare. Câteva echipaje cu mașini mai mici au mers acasă la apelant, l-au luat pe acesta, iar acum se îndreaptă spre Măcărești pentru a verifica zona.

Este un apel primit la ora 22,45. Cetățeanul spunea că e în zona Prisecani — Osoi. Acum verificăm dacă se confirmă. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunț am intrat sub cod roșu„, a declarat, pentru AGERPRES, prefectul județului Iași, Marian Șerbescu.

Mai multe echipaje ale ISU, Ambulanță, SMURD, și IPJ au plecat spre cele două localități.

Citeşte şi 16 morţi după ce un avion militar s-a prăbuşit în Mississippi

Toți șefii din cadrul ISU și subalternii lor au fost chemați de acasă la serviciu. Este prezent și generalul Iamandi și sunt solicitate forțe suplimentare de intervenție. Dacă se va descoperi că informația este adevărată și că un avion s-a prăbușit, va fi activat planul roșu de intervenție.

Toate forțele ISU caută pe un câmp presupusul avion căzut. Există însă şi posibilitatea ca alerta să fi fost una falsă.

Aeroportul Iași a transmis către ISU că, de pe radare, nu le-a dispărut niciun avion și, în cel mai rău caz, avionul semnalat în apelul de la 112 ar fi o cursă din Republica Moldova.