Planul Roşu de Intervenție, activat la Iași în urma unui accident! Un autocar cu 35 de persoane s-a răsturnat la Pașcani. 27 de oameni au fost răniți

Un accident grav a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, intrarea în Pașcani. Forțele de intervenție au declanșat planul roșu la nivelul județului Iași, după ce 27 de oameni au fost răniți.

17 dec. 2022, 08:21

Accident grav în județul Iași! Un autocar în care se aflau 35 de persoane, membri ai unui ansamblu folcloric, care se deplasau la un festival de sezon, s-a răsturnat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în apropiere de municipiul Paşcani.

Aproximativ 27 de persoane care se aflau în acest autocar au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit zeci de echipaje de la Ambulanță, SMURD, Pompieri și Poliție din tot judetul Iași.

Citiți și: Imagini cumplite de la un accident cu doi morţi şi o a treia persoană în stare critică. Cine este tânărul de 23 de ani care a intrat pe contransens

Mai exact, trei echipaje de prim-ajutor, unul de terapie intensivă mobilă, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială pentru stingere de apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare grea de la ISU, şase ambulanţe tip B şi două tip C de la SAJ.

Persoanele rănite au fost transportate către Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal Pașcani.

Informații noi despre starea victimelor. O adolescentă a rămas fără mâini în urma tragediei

Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi, a anunțat că doi copii sunt stare gravă și au fost transportaţi de la SAJ la Spitalul ”Sf. Maria” din Iaşi.

Potrivit medicului, o elevă a suferit amputații la ambele brațe, fiind preluată de un echipaj de terapie intensivă mobilă.

„La ora 23:55 s-a dat apel pentru un accident rutier. Un autocar s-a răsturnat în Pașcani.
Planul  roșu s-a dat între 00:05-01:35.
În autocar se aflau 35 persoane (ansamblu folcloric) care se deplasau de la Botoșani spre Ialomița.

S-au trimis: un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași (SAJ), 3 echipaje de Prim Ajutor și două Autospeciale de Transport Persoane – Victime Multiple.

25 persoane (12 minori si 13 adulți) au avut nevoie de îngrijiri medicale. S-au declanșat 2 coduri roșii (minori). Au fost transportați cu TIM si C2 de la SAJ la Spitalul Sf. Maria din Iasi.

În total Iași au fost transferate 7 persoane, 16 cod verde au fost evaluați la CPU Pașcani.
Medicul primar pe care l-am trimis să coordoneze intervenția a rămas în CPU Pașcani să ajute medicul de urgență de gardă pentru că cei 16 au refuzat transportul la Iași.

Pentru pacienta adolescentă tratată de TIM:
Politraumatism prin accident rutier (pasager autocar). Amputație totală de braț stâng. Amputație parțială braț drept. Traumatism cranio cerebral cu pierderea cunoștinței. Plăgi contuze hemifacies drept și regiunea fronto temporală dreaptă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu pentru bzi.ro

Din primele informații, se pare că șoferul autocarului a pierdut controlul volanului în curba din apropierea stației Peco de la intrarea în Pașcani, potrivit monitorulbt.ro

Pasagerii sunt membrii ansamblului artistic Flori de Măr din Curtești. Aceștia se deplasau la un festival in Slobozia. De altfel, cu puțin timp înainte de producerea accidentului, aceștia au și postat o fotografie pe o rețea de socializare. “Frunză verde flori de crin, Slobozia noi venim”, au postat membrii grupului înainte de tragicul accident.

Citiți și: Accident cu cinci victime la Iaşi. Trei copilaşi, duşi de urgenţă la spital, după descarcerare