Planul SECRET de ANEXARE a CRIMEEI de către Rusia a ieşit la iveală VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a dezvăluit ceea ce s-a petrecut în spatele uşilor închise ale Kremlinului, în timpul orelor vitale petrecute înaintea deciziei de anexare a Crimeei, anul trecut.

09 mart. 2015, 10:13

Într-un trailer documentar al televiziunii de stat din Rusia, Vladimir Putin a descris momentele în care el a dat ordinul secret de capturare a peninsulei. A fost o noapte lungă, pe care a petrecut-o împreună cu responsabilii securităţii ruse cu care a discutat despre planurile de „salvare” a fostului preşedinte ucrainean prorus alungat de la putere, Viktor Ianukovici. De fapt, acesta a fost doar pretextul pentru o viitoare invazie a Crimeei, urmată de alipirea peninsulei la Rusia.

Citeşte şi Putin mai ANEXEAZĂ un TERITORIU. Moscova semnează un acord de INTEGRARE cu o republică separatistă

„Am încheiat reuniunea pe la ora 7:00 dimineaţa (…) Le spuneam colegilor mei: trebuie să începem să lucrăm la reîntoarcerea Crimeei în Rusia”, povesteşte Putin în documentarul intitulat „Drumul către casă”.

După numai 4 zile de la acea reuniune secretă, comandouri neidentificate au luat cu asalt Parlamentul local din Crimeea, iar aleşii au votat un nou guvern. A doua zi, mai multe trupe, de asemenea neidentificate, îşi făceau apariţia în alte locuri strategice, în timp ce Moscova nega de zor că nu este implicată în acele acţiuni de destabilizare a situaţiei din Peninsulă, potrivit euronews.com.

In a documentary trailer for Russian state-run television, the president describes the moment he says he gave the secret order to seize the peninsula.Putin recounts an all-night meeting with security chiefs to discuss “rescuing” Ukraine’s deposed, pro-Moscow president.

Citeşte şi Planurile lui Putin dau fiori ROMÂNIEI: Ucraina NU este strategia reală a liderului de la Kremlin

Referendumul pentru alipirea Crimeei la Rusia a fost organizat în data de 16 martie. Majoritatea vorbitoare de limbă rusă a votat pentru independenţa de Ucraina. În data de 21 marite, preşedintele Vladimir Putin semna documentele oficiale prin care făcea provincia ucraineană parete a Rusiei, potrivit euronews.com.

Documentarul despre culisele alipirii Crimeei la Rusia urmează să fie trasnmis la televiziune. Data la care se va difuza nu a fost încă precizată.