PLANUL SF al medicilor împotriva fumatului. În câţiva ani fumatul va fi declarat ILEGAL

Doctorii britanici fac apel la interzicerea totală a fumatului pentru persoanele născute după anul 2000, pentru a scădea numărul deceselor.

27 mart. 2014, 14:01
PLANUL SF al medicilor împotriva fumatului. În câţiva ani fumatul va fi declarat ILEGAL

Conform planului conceput de doctorii britanici, varsta minima legala pentru cumpararea tigarilor, stabilita in prezent la 18 ani, ar urma sa creasca in fiecare an, pana la disparitia tuturor fumatorilor, moment in care fumatul va deveni ilegal, scrie publicatia Daily Mail, citată de yahoo.com.

Citeşte şi Ai încercat să renunţi la fumat şi ai eşuat? Există o explicaţie

Medicii din Anglia au facut apel la Asociatia Medicilor Britanici pentru ca institutia sa faca lobby pe langa guvern pentru instituirea interdictiei de vanzare a tutunului catre persoanele nascute dupa anul 2000.

Anual, peste 100.000 de persoane mor in Mare Britanie din cauza unor boli asociate fumatului, precum cancerul pulmonar si emfizemul pulmonar.

Numarul fumatorilor din Mare Britanie a scazut in mod constant in ultimele decenii, insa aproximativ 20% dintre britanici inca fumeaza, in ciuda masurilor anti-tutun, precum interzicerea fumatului in spatii inchise.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu creierul celor care fumează din adolescenţă

Aproape 80% dintre fumatori se apuca de fumat in adolescenta. O pesoana care incepe sa fumeze la 15 ani are de trei ori mai multe sanse sa moara de o forma de cancer decat fumatorii care au inceput dupa 20 de ani.

„Vorbim de un produs cu dependenta mare, care ucide jumatate dintre consumatori. Trebuie sa actionam din timp, pentru a impiedica generatiile viitoare sa pice in capcana nicotinei„, a declarat doctorul Tim Crocker-Buqué.