Platforma online pentru schimbarea furnizorului de energie şi gaze în toată ţara

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunţat că semnat un contract cu firma Metaminds pentru realizarea unei platforme online de schimbare a furnizorului de energie şi gaze.

28 sept. 2021, 20:20
Platforma online pentru schimbarea furnizorului de energie şi gaze în toată ţara

ANRE a finalizat procedura de licitaţie deschisă online pentru atribuirea contractului prin care se va realiza şi implementa platforma online pentru schimbarea furnizorului de energie şi gaze la nivel naţional (POSF). Activitatea este desfăşurată în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”.

Atribuirea contractului a fost realizată prin licitaţie deschisă, iar în urma procedurii a fost desemnată câştigătoare firma Metaminds.

Citeşte şi: ANRE: Preţul gazelor pentru această iarnă este înspăimântător de mare

Cât costă şi când va fi gata platforma online pentru schimbarea furnizorului de energie şi gaze

Durata contractului este de 11 luni şi are valoarea de 10,8 milioane de lei plus TVA.

Potrivit Agerpres, platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”.

Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toţi consumatorii implicaţi în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale prin implementarea unei soluţii informatice intuitive şi inovative va conduce la realizarea interoperabilităţii datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum şi la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerinţe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

„Această iniţiativă demonstrează, încă o dată, importanţa pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaţionale din piaţa de energie, în scopul diminuării birocraţiei şi consolidării concurenţei, prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final”, se arată în comunicat.

Proiectul SMIS 129990/705 este cofinanţat în proporţie de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014 – 2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.923.503,70 lei.

Citeşte şi: Facturi la gaze cu 110% mai mari de la 1 octombrie. Notificarea furnizorului şi cum justifică scumpirea


loading...