UPDATE S-a anunţat programul oficial al programărilor pentru etapa a III-a a vaccinării, după ce platforma a permis şi duminică acest lucru

Campania de vaccinare pentru persoanele din etapa a 3-a trebuia să înceapă luni, 15 martie, la ora 8, dar posibilitatea înscrierii a apărut încă de duminică seară, iar informaţia a fost distribuită pe mai multe grupuri de jurnalişti care căutau să fure startul şi unii au şi reuşit.

14 mart. 2021, 19:57
UPDATE S-a anunţat programul oficial al programărilor pentru etapa a III-a a vaccinării, după ce platforma a permis şi duminică acest lucru

UPDATE: Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a anunţat duminică noapte programul după care vor fi deschise înscrierile pe lista de aşteptare pentru persoanele din etapa a III-a.

„Deschiderea listelor de așteptare!

În dimineața zilei de 15 martie 2021, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de așteptare pe județe, în conformitate cu următorul program:

9:00-11:00 Centre de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna

11:00-13:00 Centre de vaccinare din județele Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova

13:00-15:00 Centre de vaccinare din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București

De asemenea, vă informăm că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației. În aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a campaniei, RO Vaccinare.

UPDATE: Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid-19 anunță populația că în acest moment se face un update important al aplicației de programare.

”În acest moment se realizează un update important al aplicației de programare la vaccinare pentru implementarea listelor de așteptare, în conformitate cu cerințele CNCAV. Este posibil să apară întârzieri în funcționarea aplicației.  Vă mulțumim pentru înțelegere!” , este mesajul postat de CNCAV.

Platforma de programare RoVaccinare a dat un nou rateu, permiţând înscrierea persoanelor din etapa a 3-a cu o zi mai devreme decât era anunţat, dar informaţia nu a fost transmisă publicului larg, astfel că de situaţie au profitat doar cei care, nu se ştie în ce fel, au avut acces la ştire.

Deschiderea înscrierilor în etapa a 3-a cu o zi mai devreme a fost anunţată şi de aplicaţia Biziday, a lui Moise Guran, jurnalist şi fost politician PLUS.

În urma circulaţiei informaţiei pe mai multe grupuri şi odată ajunsă pe surse şi în presă, oamenii au luat cu asalt platforma, astfel că aceasta s-a blocat în scurt timp.

Platforma RoVaccinare a deschis înscrierea pe liste de aşteptare cu o zi mai devreme

Medicul militar Valeriu Gheorghiță anunța că procesul de vaccinare a populației generale va începe din 15 martie 2021, când vor fi introduse și listele de așteptare pentru tote centrele din țară, dar acele liste au fost disponibile încă de duminică, până când platforma a fost blocată.

Introducerea listei de așteptare schimba atât modul în care se face programarea pentru vaccin, cât și dinamica vaccinării, principalul obiectiv fiind acela de a păstra un ritm ridicat de inoculare.

„Practic, modalitatea de înscriere a persoanelor în platformă rămâne similară cu programarea care s-a derulat până la acest moment. Fiecare persoană, în momentul în care intră și își creează un cont, va alege opțiunea de a se programa în această listă de așteptare prin alegerea unui centru de vaccinare”, a informat recent Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center.

Citeşte şi: Recomandările făcute de vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie. Ce trebuie să facă românii după vaccinare


loading...