Plaza Centers cere despăgubiri uriaşe statului român pentru întârzierea proiectului Casa Radio

Plaza Centers a anunţat că cere despăgubiri în valoare de 262 de milioane de euro de la statul român pentru întârzierea proiectului Casa Radio.

17 mai 2022, 23:32
Plaza Centers cere despăgubiri uriaşe statului român pentru întârzierea proiectului Casa Radio
Plaza Centers cere despăgubiri uriaşe statului român pentru întârzierea proiectului Casa Radio

Plaza Centers cere despăgubiri uriaşe statului român. Compania a anunţat că vrea daune compensatorii pentru pierderile înregistrate de întârzierea proiectului Casa Radio, care urma să fie construit în parteneriat public-privat cu statul român.

Plaza Centers vrea despăgubiri de 262 de milioane de euro de la statul român

Plaza Centers a anunțat că a depus o cerere de arbitraj la Centrul Internațional pentru Soluționarea Litigiilor Investiționale, instituție din cadrul Băncii Mondiale, care își are sediul central în Washington. Suma cerută statului român este de 262 de milioane de euro.

Citeşte şi Ion Ţiriac, investiţie de 40 de milioane de euro lângă Guvern: „V-am chemat ca să ne lăudăm”. Tunul pregătit de miliardar!

La începutul acestui an, Plaza Centers a anunțat că și-a angajat avocați de la Londra pentru a-i reprezenta interesele în parteneriatul eșuat cu statul român.

În vara lui 2019, AFI Europe, proprietarul celui mai mare centru comercial din România, a semnat pre-contractul de vânzare-cumpărare a proiectului Casa Radio. Plaza Centers urma să vândă către AFI participația de 75% din proiectul Casa Radio, scriu jurnaliştii de la ECONOMICA.NET.

Cei doi dezvoltatori au convenit în toamna anului trecut să prelungească cu încă un an termenul până la care va fi realizată tranzacția pentru 75% din proiectul Casa Radio, potrivit unui anunț al Plaza Centers. Este a doua extindere a termenului, după ce în noiembrie anul trecut a fost stabilită data de 31 decembrie 2021.

Citeşte şi Economia României DUDUIA până să înceapă războiul! România, cea mai mare creștere economică în primele 3 luni din 2022 din EUROPA!

AFI Europe a plătit un avans de 200.000 de euro, iar Plaza Centers va returna banii dacă intră într-un litigiu sau pierde drepturile din Parteneriatul Public Privat (PPP) cu Statul român pentru proiectul Casa Radio.

În vara lui 2019, AFI Europe, proprietarul celui mai mare centru comercial din România, a semnat pre-contractul de vânzare-cumpărare a proiectului Casa Radio. Prețul anunțat a fost de 60 de milioane de euro pentru participația de 75% a Plaza Centers în proiectul Casa Radio.

CITEŞTE MAI MULT PE ECONOMICA.NET