Pleacă lumea în vacanţă, trafic paralizat spre Căciulata. Se circulă bară la bară

Aglomeraţie pe Drumul Naţional 7, în judeţul Vâlcea, unde maşinile circulă bară la bară, între localităţile Golotreni şi Căciulata, anunţă Centrul Infotrafic.

29 nov. 2017, 20:33
Pleacă lumea în vacanţă, trafic paralizat spre Căciulata. Se circulă bară la bară

Din cauza numărului mare de autoturisme, valorile de trafic sunt foarte crescute pe D7, între Golotreni şi Căciulata, judeţul Vâlcea. Pe sensul de mers către Golotreni, s-au format coloane de autovehicule care circulă bară la bară.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să circule preventiv pe drumurile publice și să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare , având în vedere perioada aferentă minivacanţei de Ziua Naţională și faptul că volumul traficului pe drumurile naționale și autostrăzile din România va fi mai mare decât de obicei.

Şoferii sunt sfătuiţi să se informeze înainte de a pleca la drum asupra condițiilor meteorologice din zonele tranzitate şi dacă există restricţii de circulaţie instituite. De asemenea, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

În situaţia formării coloanelor de autoturisme cu precădere pe DN1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, precum şi pe DN7, în localităţile de pe Valea Oltului, poliţiştii reaminteşte participanţilor la trafic de necesitatea păstrării calmului la volan, să dea dovadă de înţelegere şi să respecte indicaţiile poliţiştilor care asigură devierea traficului.

Nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, în cazul deplasării către staţiunile montane sau alte zone unde carosabilul este sau poate fi acoperit cu zăpadă, conducătorilor auto trebuie să-şi pregătească autovehiculul pentru drum cu lanţuri antiderapante şi plinul de combustibil şi să aibă asupra lor lanternă, lopată, sac cu nisip şi telefoane mobile.

Citeşte şi: 1 DECEMBRIE: Staţiunile de la munte, aproape pline de turişti în minivacanţa de Ziua Naţională


loading...
Partenerii noștri