Pleci la cumpărături cu buget fix, dar cheltui o avere? Uite cum te STORC magazinele de bani

De multe ori, când terminăm de făcut cumpărăturile, realizăm că deşi nu plănuisem să cheltuim o sumă foarte mare, am dat toţi banii pe produse de care nu avem nevoie urgentă. Prin plasarea produselor într-un anumit mod, culori care ne iau ochii sau pur şi simplu influenţându-ne simţurile, magazinele mari ne determină întotdeauna să cumpărăm mai mult decât ne-am propus, informează România TV.

06 aug. 2014, 08:15
Pleci la cumpărături cu buget fix, dar cheltui o avere? Uite cum te STORC magazinele de bani

Cu siguranţă vi s-a întâmplat cel puţin o dată să intraţi într-un magazin cu gândul de a cumpăra doar câteva produse absolut necesare, însă să ieşiţi cu un coş plin. Acesta este doar un efect al strategiilor de marketing al magazinelor.

Citeşte şi Cum te trag supermarketurile pe sfoară

Totul începe încă de la intrare, acolo unde sunteţi nevoiţi să luaţi un căruţ de dimensiuni mari tocmai pentru a vă determina să puneţi în el produse cât mai mari şi cât mai multe.

O altă strategie este amplasarea produselor. Cele mai scumpe produse sunt amplasate la nivelul vederii, în timp ce produsele mai ieftine sunt puse mai sus sau mai jos. Există o strategie şi pentru copii. Sunt produse amplasate la nivelul privirii acestora, astfel încât micuţii să îşi convingă părinţii să le cumpere.

Citeşte şi Lucruri pe care NU ţi le va spune niciodată vânzătorul

Există strategii de modificare şi de interpretare a simţurilor, precum muzica ambientală din magazin şi chiar mirosurile. Cu siguranţă, vi s-a întâmplat să vă îndreptaţi spre raionul de panificaţie doar pentru că aţi simţit miros de pâine caldă.

Cea mai importantă secţiune este cea a rafturilor de lângă casele de marcat. În timp ce staţi la coadă după sesiunea de cumpărături, mai aruncaţi în coş şi ciocolată, dulciuri sau sucuri.

Citeşte şi De ce să NU te duci la cumparaturi când ţi-e foame