Plen comun al celor două Camere, pentru revizuirea Constituţiei

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni, marţi, începând cu ora 15.00, pentru a adopta regulamentul Comisiei de revizuire a Constituţiei, dar şi pentru a aproba numirea unor parlamentari femei la APCE, potrivit deciziei Birourilor permanente reunite.

05 mart. 2013, 09:17
Plen comun al celor două Camere, pentru revizuirea Constituţiei

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ioan Oltean a declarat, marţi, după şedinţa Birourilor permanente reunite, că proiectul de regulament al Comisiei de revizuire a Constituţiei a fost avizat şi de către opoziţie, având în vedere că modificările avansate au fost de natură tehnică, scrie Mediafax.

În ceea ce priveşte delegaţii Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), Oltean a spus că în acest moment toţi cei zece delegaţi sunt bărbaţi şi că există o solicitare expresă să existe şi femei.

„APCE presupune ca delegaţia românească să fie reprezentată şi de către femei parlamentar. Din nefericire, din cei zece delegaţi pe care Parlamentul României i-a desemnat pentru Adunarea parlamentară toţi sunt de sex opus femeii, deci sunt bărbaţi, şi există o solicitare expresă în această privinţă şi cred că azi grupurile parlamentare vor trebui să desemneze în locul unui sau chiar a doi bărbaţi două femei parlamentar”, a spus Otean.

El a precizat că marţi până în ora 15.00 fiecare grup parlamentar va analiza şi va face în aşa fel încât să găsească o soluţie de a retrage propunerea unui parlamentar bărbat şi să facă o altă propunere care să privească o femeie parlamentar.