Plen reunit pentru validarea conducerilor ASF şi AGERPRES şi a 7 membri CNA

Deputaţii şi senatorii se reunesc miercuri, începând cu ora 14,00, într-o şedinţă comună, pentru a da un vot în cazul conducerilor Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, dar şi pentru cei 7 membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului.

14 nov. 2018, 05:15
Plen reunit pentru validarea conducerilor ASF şi AGERPRES şi a 7 membri CNA

Ordinea de zi a şedinţei plenului reunit a fost anunţată marţi de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Şedinţa Birourilor permanente reunite a avut pe ordinea de zi înscrierea rapoartelor cu nominalizările de la (…) CNA, AGERPRES, numirea directorului general, şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. În ce priveşte raportul pentru ASF, el încă nu a sosit pe masa Birourilor permanente reunite, dar, sub rezerva primirii raportului, a fost înscris pe ordinea de zi de mâine (miercuri – n.r.), când vom avea un plen reunit al Senatului şi Camerei, la ora 14,00”, a declarat preşedintele Senatului, la finalul şedinţei Birourilor permanente reunite de marţi.

* Claudia Nicolae a primit marţi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de cultură ale Parlamentului pentru funcţia de director general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi. Claudia Nicolae este propusă de Guvern pentru această funcţie.

* Tot marţi, Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat favorabil şapte candidaţi pentru posturile rămase vacante în Consiliul Naţional al Audiovizualului, şi anume Nicolae Bălaşa, Monica Gubernat şi Elena Sorescu (PSD), Alexandru Cristea (PNL), Eva Borsos Orsolya (UDMR), Cristina Ancuţa Pocora (Administraţia Prezidenţială) şi Răsvan Popescu (Guvern).

* Leonardo Badea a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Elena Dascălu a fost validată de comisiile parlamentare pentru buget şi cele economice pentru a ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte la ASF. Pentru funcţiile de vicepreşedinte, membru executiv, au fost validaţi Marius Sorin Bota, Cristian Roşu şi Daniel Ştefan Armeanu. Pentru funcţiile de membru neexecutiv au fost avizaţi de comisii Joszef Birtalan, Gabriel Grădinescu, Aura Gabriela Socol şi Ovidiu Wlassopol.