MISTER TOTAL. Plouă cu PEŞTE într-un orăşel din Honduras. Oamenii de ştiinţă nu au explicaţie

De peste o sută de ani, în orăşelul Yoro din Honduras plouă anual cu peşte. Peştele nu este unul indigen şi ar putea să vină de la 200 de kilometri depărtare, din Atlantic, dar oamenii de ştiinţă spun că tornadele nu transportă ce aspiră în plasa lor pe distanţe atât de mari.

04 iul. 2013, 10:43
MISTER TOTAL. Plouă cu PEŞTE într-un orăşel din Honduras. Oamenii de ştiinţă nu au explicaţie

Localnicii denumesc fenomenul straniu „Lluvia de peces”, potrivit livescience.com. Străzile orăşelului se umplu anual cu peşte oceanic în lunile mai sau iunie. Mai mulţi oameni de ştiinţă au încercat să explice fenomenul.

Una dintre explicaţii susţine că „ploaia cu peşte” ar putea fi accea că tornadele care se deplasează pe apă şi care atrag în ele peştii, pentru ca apoi să le arunce în Yoro. Totuşi, teoria nu este susţinută de unii oameni de ştiinţă, care spun că este imposibil tornadele să transporte peşte tocmai de la ocean, care este la 200 de kilometri depărtare.

Localnicii au şi ei o explicaţie, care ţine mai mult de legendă. Aceştia cred că „lluvia de peces” este un semn de binecuvântare venit din partea părintelui Jose Manuel Subirana, un misionar spaniol care a vizitat orăşelul în anii 1860 şi care s-a rugat pentru cei săraci şi înfometaţi din regiune, cerându-i lui Dumnezeu să le asigure hrana.