Ploaie de stele la noapte, fenomen astronomic spectaculos. Putem vedea, în medie, doi meteori strălucitori, pe minut

Publicat: Luni, 21 Octombrie 2019 16:59 // Actualizat: Luni, 21 Octombrie 2019 16:59 // Sursa: romaniatv.net

În noaptea dintre 21 spre 22 octombrie 2019 va avea loc vârful unuia dintre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului, Orionidele.

Orionidele sunt, de fapt, o ploaie de meteori, rămășițele cunoscutei comete Halley și se vor vedea pe cer cu ochiul liber după miezul nopții.

Între 2 octombrie și 7 noiembrie Terra trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley. Numărul de meteori pe oră crește, maximul fiind atins cândva între 20 și 21 octombrie. Stelele căzătoare par a veni din constelația Orion, de aici venind și numele curentului: Orionide.

Potrivit specialiştilor de la Observatorul Astronomic, putem vedea în medie 25 de stele căzătoare pe oră dar pot fi numai 10 sau chiar 60. Depinde de traiectoria planetei noastre și de bogăția norului de particule. Puteți observa Orionidele după miezul nopții până la răsăritul Soarelui, interval în care constelația Orion se află deasupra orizontului.

Acest curent de meteori este cunoscut pentru meteorii foarte strălucitori (bolizi) pe care uneori îi produce, un motiv în plus pentru a-l observa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8721
RON
01 Oct
noapte 11 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H