Ploi după valul de aer polar cu ninsori și ger. Avertizare cod galben pentru 13 județe

Încălzire anormală a vremii după valul de aer polar cu ninsori și temperaturi de îngheț. Temperaturile ajung, în unele zone, chiar și până la 17 grade, dar vor fi și ploi.

12 dec. 2023, 10:01
Ploi după valul de aer polar cu ninsori și ger. Avertizare cod galben pentru 13 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță ploi în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali.

Citește și: Încălzire anormală a vremii după valul de aer polar cu ninsori și temperaturi de îngheț. Temperaturi peste cele obişnuite de Crăciun şi de Anul Nou

Meteorologii au emis avertizare COD GALBEN în intervalul 13 decembrie, ora 02 – 14 decembrie, ora 10.

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte”, a transmis ANM.

Citește și: Prognoza meteo. Vortexul polar aduce un nou ciclon cu troiene de zăpadă şi temperaturi siberiene

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI. Cer noros și posibile ploi în Capitală

Valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale, astfel că temperatura maximă va fi de 7…9 grade.
Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de –
3…0 grade miercuri dimineața și de 1…3 grade joi dimineața.