Ploieşteni nevoiţi să cumpere rovinietă auto pentru a ajunge la Primăria Ploieşti

Avănd în vedere că ploieștenii din Mitică Apostol și cartierul Triaj trebuie să parcurgă o porțiune din Centura de Vest a municipiului pentru a ajunge la Primărie, Finanțele Publice Locale, Casa Căsătoriilor și alte instituții, aceștia sunt obligați să achiziționeze rovinietă, deoarece, Centura de Vest este parte a drumului Național DN1 între București, Ploiești, Brașov, Făgăraș, Sibiu, Sebeș, Cluj Napoca, Oradea, Borș – frontiera cu Ungaria.

10 mart. 2017, 08:51
Ploieşteni nevoiţi să cumpere rovinietă auto pentru a ajunge la Primăria Ploieşti

Un locuitor al cartierului ploieștean Mitică Apostol a declarat că „locuitorii din cartierul Mitică Apostol, ca să meargă cu mașina la magazinele din zona de Vest a Ploieștiului, la Primărie sau la Liceele din Ploiești trebuie să își procure rovinietă, deoarece, conform legilor în vigoare, aceasta este obligatorie ca să mergi cu mașina pe Centura de Vest a orașului, cu toate că se află în intravilanul municipiului, scrie glasulploiestiului.ro.

Citeşte şi Veste bună pentru şoferi. Vezi cum poţi achita rovinieta prin SMS pentru maşina ta

Și noi, locuitorii acestui cartier suntem Ploieșteni, și noi plătim taxe și impozite la fel ca și ceilalți locuitori pe buletinul cărora scrie că au domiciliul în municipiul Ploiești. Chiar nu înțeleg de ce noi trebuie să plătim aceasta taxă. Am făcut nenumărate reclamații la CNADNR, însă fără nicio soluție în favoarea noastră”.

Citeşte şi Mama Mădălinei Manole, înmormântată marţi în cimitirul Bolovani din Ploieşti, la fel ca fiica sa acum 7 ani

Din câte am înțeles, din discuțiile avute cu locuitorii cartierului Ploiești Vest (Mitică Apostol) și cartierul Triaj, singura variantă care i-ar ajuta pentru a nu mai plăti rovinieta în deplasările acestora către instituțiile din Ploiești, este ca Centura de Vest a municipiului Ploiești, de la podul rafinăriei Brazi și până la rondul de la centrul comercial Metro, să fie încadrată de semne rutiere adiționale de intrare/ieșire din municipiul Ploiești, același lucru fiind valabil și la capătul Cartierului Ploiești Vest unde este un semn adițional de ieșire din cartier.