Ploile abundente au făcut ravagii în ţară: Zeci de gospodării şi terenuri agricole, inundate VIDEO

Imagini apocaliptice în Teleorman şi Argeş, chiar în noaptea de Înviere. Sute de oameni au fost loviţi de furia apelor. În Teleorman, viiturile au făcut prăpăd în aproape 20 de sate sate, apa a ajuns nu doar în curţile, dar şi în casele oamenilor, iar localnicii au fost evacuaţi de autorităţi. Zeci de gospodării şi mai multe hectare de terenuri agricole din Argeş au fost, de asemenea, inundate.

20 apr. 2014, 05:43
Ploile abundente au făcut ravagii în ţară: Zeci de gospodării şi terenuri agricole, inundate VIDEO

Inundaţii s-au produs, sâmbătă, în 12 localităţi din judeţul Teleorman, după ce apele râurilor Teleorman, Câinelui, Burdea şi Tecuci s-au revărsat în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă, potrivit Mediafax. Au fost inundate localităţile Tătărăştii de Sus,Tătărăştii de Jos, Udupu, Necşeşti, Gărdeşti, Belciug, Ciolăneştii din Deal, Ciolăneştii din Vale, Beuca, Însurăţei,Satul Nou şi Dideşti.

Cele mai afectate sunt localităţile Tătărăştii de Jos, unde au fost inundate 30 de hectare de teren arabil, 85 de hectare de păşune şi 29 de hectare de pădure, şi Ciolăneştii din Deal, unde inundaţiile au afectat 135 de gospodării, 30 de hectare de teren arabil, un kilometru şi jumătate de drumuri şi trei podeţe.

Zeci de ofiţeri de la ISU Teleorman acţionează cu bărci cu motor în zonele inundate pentru salvarea persoanelor aflate în pericol. La Ciolăneşti, ofiţerii ISU au salvat un bătrân, iar în localitatea Beuca 39 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Angajaţii de la Serviciul de Gospodărire a Apelor Videle acţionează la subtraversările digurilor din Tătărăştii de Sus, unde au amplasat 130 de saci de pământ.

Şi în judeţul Argeş, precipitaţiilor abundente au făcut ravagii. Zeci de gospodării şi mai multe hectare de terenuri agricole au fost inundate, potrivit Mediafax. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei care a intrat în curţi din localităţile Bârla, Căteasca, Stolnici, Costeşti şi Budeasa.

Nici locuitorii din Vâlcea nu au avut o noapte liniştită. Mai mulţi vâlceni şi-au petrecut noaptea de Înviere, alături de echipele ISU, ajutând la scoaterea apei din gospodării, astfel că duminică dimineaţa, în urma operaţiunilor, nu mai rămăsese nicio locuinţă inundată, potrivit Agerpres.

În urma precipitaţiilor căzute în ultima perioadă mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. Pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea, au intervenit pentru evacuarea apei din 24 de gospodării aflate pe raza localităţilor: Bujoreni, Copăceni, Creţeni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Ioneşti, Mateeşti, Mihăeşti, Orleşti, Prundeni, Râmnicu Vâlcea, Suteşti, Şirineasa, Ştefăneşti, Valea Mare şi Voiceşti. Intervenţiile au fost finalizate după ora 24.00, iar pe timpul nopţii a mai fost necesară scoaterea apei de la o gospodărie de pe raza localităţii Ştefăneşti circa 3 ore„, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU, Cătălin Popescu.

Judeţul Vâlcea se află şi duminică sub avertizare de cod galben în privinţa inundaţiilor.

Meterologii au emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu şi una cod galben de inundaţii valabile în intervalul 19.04.2014, ora 16:00 – 20.04.2014, ora 18:00. Bazinele hidrografice afectate sunt: Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, afluenţi Olt inferior, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Buzău şi Putna.