Ploile abundente au făcut ravagii şi în Canada. Sute de persoane au fost obligate să-şi părăsească locuinţele

Autoritățile canadiene au avertizat că zone ample din estul țării ar putea fi afectate de inundații în următoarele ore din cauza ploilor abundente care afectează de joi provinciile Ontario și Quebec, relatează EFE.

06 mai 2017, 07:49
Ploile abundente au făcut ravagii şi în Canada. Sute de persoane au fost obligate să-şi părăsească locuinţele

Premierul canadian, Justin Trudeau, a declarat vineri că guvernul supraveghează situația, exprimându-și totodată compasiunea față de familiile și comunitățile afectate de inundațiile din Quebec și alte regiuni ale țării.

În Quebec, aproximativ 124 de comunități sunt afectate de creșterea nivelului apelor și 700 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele.

La Toronto, autoritățile municipale supraveghează una din principalele căi de acces spre cel mai mare oraș al țării — autostrada Don Valley — de teamă ca râul care curge în paralel să nu iasă din matcă.

Serviciul național de meteorologie a avertizat că în următoarele ore precipitațiile la Toronto și în împrejurimi ar putea ajunge la 90 de milimetri.

Ploile abundente, care au căzut de joi asupra Toronto și alte localități din estul Canadei, au determinat anularea a 200 de zboruri pe aeroportul internațional Pearson al orașului.

La Ottawa, capitala țării, prognozele arată că sâmbăta va cădea aceeași cantitate de ploaie ca întreaga lună mai 2016.

Serviciul național de meteorologie a avertizat că frontul care a provocat ploile abundente la Ontario și Quebec își va continua deplasarea în acest sfârșit de săptămână spre estul țării.

Citeşte şi Seism de 6.2 în Canada, urmat de mai multe replici. Cutremurul a fost de suprafaţă