Ploile fac ravagii în Germania. Sunt cel puţin 21 morţi şi peste 70 de persoane dispărute, după ce străzile s-au transformat în torenţi VIDEO

Cel puțin 21 persoane au murit și mai multe sunt date dispărute în Germania, după ce inundații puternice au transformat străzile în torenți furioși, măturând mașinile și provocând prăbușirea unor clădiri.

15 iul. 2021, 09:54
Ploile fac ravagii în Germania. Sunt cel puţin 21 morţi şi peste 70 de persoane dispărute, după ce străzile s-au transformat în torenţi VIDEO

UPDATE. Bilanţul victimelor după ploile torenţiale şi inundaţii, în Germania, a ajuns la 21, potrivit The Guardian. Numărul celor dispăruţi este de peste 70.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Poliția din orașul Koblenz a comunicat joi, într-un tweet, că patru persoane au murit la Ahrweiler, iar aproximativ 50 s-au urcat pe acoperișurile caselor, în așteptarea salvatorilor. „Multe persoane au fost raportate dispărute”, au adăugat autorităţile. Ploile puternice au determinat, de asemenea, prăbușirea a șase case din orașul Adenau, 30 de persoane nefiind găsite până acum, a mai transmis poliția.

Germania și țările vecine au înregistrat precipitații abundente în ultimele zile, provocând pagube uriaşe.

Un pompier s-a înecat miercuri în timpul operaţiunilor de salvare în orașul Altena din vestul Germaniei, iar un alt bărbat a fost dat dispărut în orașul Joehstadt, în timp ce încerca să-și securizeze proprietatea de apele în creștere, potrivit Associated Press.

Citeşte şi Labrador salvat în ultimul moment din inundațiile care au distrus casa familiei. Gest impresionant al echipajelor de salvare! VIDEO 

Furtuna a smuls copaci din rădăcină și a provocat prăbușirea pereților mai multor case, în unele zone s-au produs alunecări de teren, iar circulația pe fluviul Rin a fost restricționată. Meteorologii au avertizat că ploile vor continua torențial, iar în unele zone vor cădea chiar și 200 de litri de apă pe metru pătrat.

Citeşte şi Inundaţiile au făcut prăpăd pe litoralul rusesc al Mării Negre. Patru persoane au murit în stațiunea Soci