Ploile torenţiale au făcut ravagii în Bucureşti şi alte zeci de localităţi din ţară. 42 de persoane sunt cazate în locuinţe modulare

Publicat: Miercuri, 12 Iunie 2019 09:39 // Actualizat: Miercuri, 12 Iunie 2019 10:05 // Sursa: romaniatv.net

Instabilitatea atmosferică accentuată şi cantităţile de apă însemnate au produs scurgeri importante de pe versanţi, inundaţii locale şi creşteri de debite pe anumite râuri. Efectele fenomenelor hidrometeorologice s-au făcut simţite în 21 localităţi din judeţele Argeş, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti. 42 de persoane au fost cazate în locuinţe modulare, după ce casele le-au fost afectate de inundaţii.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, miercuri, că, în ultimele 24 de ore, pompieri au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuinţe şi anexe gospodăreşti, 12 subsoluri, 73 curţi şi pe 7 străzi. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuţi pe carosabil şi pentru înlăturarea a 2 acoperişuri desprinse din cauza vântului puternic.

"Cele mai multe efecte produse de vremea rea au fost înregistrate în judeţul Teleorman, unde 7 localităţi au fost afectate de inundaţii locale. Totodată, la această oră, singurele intervenţii în desfăşurare au loc în localitatea Bâscoveni, unde pompierii acţionează pentru evacuarea apei din 3 curţi", a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că, în judeţul Alba, în localitatea Răchita, urmare a inundaţiilor produse la începutul lunii iunie, 42 de persoane (între care 17 copii), a căror case au fost afectate de viituri, se află cazate în 10 locuinţe modulare.

Din cauza alunecărilor de teren şi aluviunilor aduse de viituri, pe DN 73D, judeţul Argeş, circulaţia rutieră este blocată, iar pe DN 17A, judeţul Suceava, şi două drumuri judeţene din Timiş şi Vrancea circulaţia rutieră este restricţionată.

"În cursul zilei de astăzi, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă. În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din ţară, atragem atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora", au mai transmis pompierii.

În funcţie de evoluţia situaţiei din teren, salvatorii pot acţiona imediat cu motopompe de mare capacitate pentru evacuarea apei din locuinţe, precum şi cu bărci de salvare pentru recuperarea persoanelor surprinse de viituri.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bucureşti IGSU ploi torenţiale Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H