Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară. Zeci de curţi şi locuinţe au fost inundate

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că ploile torenţiale au făcut ravagii în 27 de localităţi din 11 judeţe. Cea mai afectată zonă a fost Bucureşti-Ilfov. 

20 iul. 2020, 05:45
Ploile torenţiale au făcut ravagii în ţară. Zeci de curţi şi locuinţe au fost inundate

„Aversel torenţiale au produs inundaţii în 27 de localităţi din 11 judeţe. În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 53 de case, 186 de curţi, 96 beciuri/subsoluri şi 12 străzi. Cea mai afectată de aversele torenţiale a fost zona Bucureşti-Ilfov, unde colegii noştri au intervenit în cazul a peste 120 de situaţii pentru evacuarea apei”, a transmis ISU luni dimineaţă.

Un alt judeţ unde s-a înregistrat un număr mare de intervenţii a fost Alba, unde mai multe echipaje cu motopompe au acţionat la nivelul a 5 localităţi pentru extragerea apei din gospodării. În municipiul Alba-Iulia au fost primite cele mai multe solicitări, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 23 de case, 39 de curţi, 23 de beciuri/subsoluri şi de pe 3 străzi inundate.

O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Bihor, în localitatea Cubulcut, unde echipele ISU au acţionat pentru evacuarea unui bărbat rămas izolat cu oile pe o insulă în mijlocul apei, din cauza unei viituri formate pe pârâul din localitate.

Pe durata manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, traficul rutier a fost temporar blocat pe un drum naţional (DN 67/GJ) şi pe un drum judeţean DJ 672/GJ) din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.

Citeşte şi COD PORTOCALIU de averse torenţiale în ţară