Imagini CUTREMURĂTOARE după ploile torenţiale: Drumuri acoperite de apă, gospodării inundate VIDEO

Ploile torenţiale fac ravagii în ţară. Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri au fost acoperite de apă. A plouat cât într-o lună, iar temperaturile au înregistrat scăderi record. În judeţul Constanţa a fost prăpăd. Furtunile au provocat inundaţii fără precedent în oraşul Cernavodă. Şi în judeţul Călăraşi, zeci de case au fost inundate din cauza ploii abundente. Pompierii fac eforturi pentru a scoate apa din curţile oamenilor.

30 iun. 2013, 12:08

Peste 80 de gospodării din localităţile Olteniţa şi Budeşti, judeţul Călăraşi, au fost inundate, duminică, după ce în zonă a plouat torenţial timp de câteva ore, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de precipitaţii. În unele case, apa a depăşit jumătate de metru.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului şentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, la faţa locului au intervenit 70 de pompieri militari care sunt de serviciu şi lucrători chemaţi din turele libere, până în prezent nefiind înregistrate victime în urma inundaţiilor.

Citeşte şi Ploile abundente au făcut RAVAGII în Capitală: Bulevarde importante au fost inundate FOTO&VIDEO

Localnicii au încercat să facă un dig, însă eforturile au fost în zadar.

Prăpăd în Constanţa

Cea mai gravă situaţie a fost în Cernavodă. Precipitaţiile au fost de 97 de litri/mp, în numai şase ore. Oraşul a fost pur şi simplu sub ape. Zeci de locuinţe şi magazine au fost inundate. Maşinile au fost luate de ape. Traficul rutier este blocat pe DN22C Cernavodă – Murfatlar, în zona localităţii Faclia, din cauza aluviunilor aduse de ploaia torenţială şi depuse pe carosabil.

 

Furtuna a făcut prăpăd şi în alte localităţi, unde apa de pe străzi a măsurat chiar şi un metru. În oraşul Constanţa a fost nevoie de doar câteva zeci de minute ca străzile să se transforme în lacuri.

Circulaţia autovehiculelor a fost îngreunată şi pe DN39 Constanţa – Mangalia, în zona localităţii Tuzla, apa acoperind o bandă de rulare a şoselei. Drumul naţional 22 C a fost blocat în localitatea Făclia, după ce pe şosea au ajuns aluviuni.

Furtuna a făcut prăpăd şi în comuna Peştera, unde străzile au fost umplute de apă.

Vijeliile au provocat probleme şi la Focşani. Vântul puternic a doborât un copac, care a căzut peste câteva maşini aflate în apropiere. Unul dintre autoturisme a fost serios avariat.

Peste 230 de apeluri privind străzi şi imobile inundate în Capitală au fost primite prin 112 de ISU Bucureşti în două ore, cele mai dificile intervenţii, din cauza cantităţii mari de apă, fiind în zonele spitalelor „Sf. Ioan” şi „Marie Curie”, la Facultatea de Stomatologie şi pe Calea Văcăreşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică cinci noi atenţionări Cod Galben de ploi pentru Bucureşti şi judeţe din sudul şi sud-estul ţării.

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de duminică, aria ploilor se va extinde treptat în sudul şi sud-estul ţării, vor fi mai ales averse, posibil însoţite de scurte intensificări ale vântului şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp.