Plopi înlocuiţi cu arbori ginkgo biloba. Vezi câţi bani a plătit un primar din Constanţa pentru copaci

Schimbare originală într-o comună din Constanţa. Primarul a decis să înlocuiască plopii cu arbori...ginkgo biloba. Primii 50 de puieţi au fost deja plantaţi în parcul primăriei şi în curtea bisericii. Frunzele de ginko biloba sunt cunoscute pentru efectele terapeutice, lucru care însă nu i-a impresionat pe localnici.

16 feb. 2016, 08:42
Plopi înlocuiţi cu arbori ginkgo biloba. Vezi câţi bani a plătit un primar din Constanţa pentru copaci

Primăria Nicoale Bălcescu a cumpărat arborii ginko biloba în urmă cu câteva zile. A cheltuit două mii de lei pe 50 de copăcei, care au și fost plantați în comună.

„Ne-am propus ca în fiecare primăvară să diversificăm copacii și florile de pe raza comunei, mai ales că Dobrogea se caracterizează prin salcâmi și corcoduși. Acum încercăm cu ginko biloba, cu 50 de copăcei, să vedem care este evoluția. Dacă totul va fi ok îi vom multiplica”, a precizat Toni Consferenț, șef al Direcția Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Nicole Bălcescu.

Potrivit reporterntv.ro, localnicii nu sunt prea încântați de ideea primarului. Nici nu au auzit vreodată de proprietățile terapeutice ale arborilor, d-apoi să-i vadă pe viu. Specialiștii spun că efectele vindecătoare ale plantei sunt numeroase.

Arborii de Gingko biloba trăiesc până la 1000 de ani și pot ajunge la o înălțime de 120 de metri. Horticultorii spun că sunt foarte rezistenți. Dovada cea mai clară este că o plantație din Hiroshima, Japonia, a supraviețuit miraculous atacaului nuclear din 1945