Plumb: Domnule Iohannis, dacă vreţi să deveniţi preşedintele României trebuie să participaţi la dezbateri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Vicepreşedintele PSD Rovana Plumb l-a întrebat public pe candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, de ce nu doreşte să participe la cele patru dezbateri electorale televizate alături de candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, dezbateri "normale într-o campanie electorală".

04 nov. 2014, 13:49
Plumb: Domnule Iohannis, dacă vreţi să deveniţi preşedintele României trebuie să participaţi la dezbateri

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Domnule Iohannis, de ce vă este teamă de a participa la dezbaterile electorale cu Victor Ponta? De două săptămâni, dl. Victor Ponta v-a adresat invitaţia de a participa la aceste dezbateri, care sunt normale într-o campanie electorală, cu atât mai mult cu cât dvs. vă doriţi să fiţi preşedintele tuturor românilor. Cred ca trebuie să veniţi în faţa lor şi să le arătaţi exact aşa cum sunteţi dvs. Mai mult decât atât, astăzi aţi spus că nu vreţi să participaţi la aceste dezbateri. Ce să credem, că nu aveţi curaj? Ştiţi foarte bine că temele propuse la dezbaterile pentru a participa la cele patru televiziuni se referă la politica privind situaţia economică şi socială, politica externă şi siguranţa naţională, dezvoltare instituţiilor politice şi a statului de drept, precum şi viziunea prezidenţială pentru dezvoltarea României„, a declarat Rovana Plumb într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, atât temele, cât şi formatul acestor dezbateri electorale sunt stabilite de televiziuni, acestea urmând să aibă loc la România TV, B1 TV, Realitatea TV şi Antena 3.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Domnule Iohannis, încă odată vă spun, dacă vreţi cu adevărat să deveniţi preşedintele României, atunci trebuie să participaţi la aceste dezbateri electorale, altfel eu consider că daţi dovadă de laşitate. În ceea ce priveşte afirmaţiile dvs. legate de pomenile electorale, cu referire la acele măsuri pe care guvernul Ponta le-a luat în domeniul social, am să vă spun în primul rând că mă îngrijorează această obsesie a dumneavoastră„, a arătat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a dorit să-l mai întrebe în context pe preşedintele PNL în ce fel îi va vorbi unei mame, în condiţiile în care Iohannis consideră că dublarea alocaţiei pentru copiii săraci este o pomană electorală.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Aş vrea să-mi spuneţi ce răspundeţi dvs. celor care au muncit o viaţă, pensionarilor? Consideraţi că mărirea pensiilor şi aşa mici sunt pomeni electorale, domnule Iohannis? (…) Aş vrea să ştiu ce viziune aveţi dvs. în cadrul acestor dezbateri electorale cu privire la politicile privind situaţia economică, socială, de asemenea care este viziunea dvs. privind dezvoltarea României. Dacă refuzaţi să participaţi la aceste dezbateri electorale înseamnă că nu aveţi curajul sau nu ştiţi sau nu aveţi niciun fel de viziune privind aceste politici„, a opinat vicepreşedintele PSD.

Rovana Plumb a menţionat că în cazul în care Klaus Iohannis nu va fi prezent la aceste dezbateri Victor Ponta va merge singur la emisiuni.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. „Victor Ponta va merge la aceste dezbateri, pentru că este important ca românii să cunoască viziunea în ceea ce priveşte temele pe care le-am expus. Tot ceea ce înseamnă teme şi format nu sunt stabilite de dl Victor Ponta, sunt stabilite de către televiziuni„, a mai spus Rovana Plumb.

Citeşte şi: ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Tăriceanu a decis să-l susţină pe Victor Ponta în turul II