Plumb: Legea salarizării va intra în Guvern până la sfârşitul lunii noiembrie

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat luni că proiectul legii salarizării ar putea ajunge în Guvern până la sfârșitul lunii noiembrie.

19 oct. 2015, 18:18
Plumb: Legea salarizării va intra în Guvern până la sfârşitul lunii noiembrie

„Ceea ce mi-am propus eu ca termen este finalizarea, până la sfârșitul săptămânii, a Legii salarizării. Sper ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, după ce finalizăm și zona de Justiție, să putem să intrăm cu ea (în Guvern — n.r.) până la sfârșitul lunii noiembrie. De acest lucru vă asigur”, a precizat ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului.

Rovana Plumb a fost invitată luni la „Ora Guvernului — dezbateri politice”, la solicitarea grupului parlamentar al PNL, care a avut ca temă „Proiectul legislativ de modificare a Codului muncii — opinia Guvernului României”.

Citeşte şi: LEGEA SALARIZĂRII. Ultima formă a proiectului. Ce salarii vor primi profesorii şi medicii

Proiectul noii legi a salarizării  ar urma să ajungă pe masa Guvernului în şedinţa de miercuri de săptămâna viitoare. Potrivit ultimei forme a proiectului, obţinută de România TV, un profesor universitar ar putea câştiga chiar şi peste 9.500 de lei, în timp ce un medic ar putea să ia şi peste 7.000 de lei. În schimb, salariul unui prefectul poate ajunge până la 14.000 de lei.