PMB acordă finanţare nerambursabilă pentru 19 proiecte de asistenţă socială derulate de ONG-uri

Nouăsprezece proiecte de asistenţă socială derulate de ONG-uri au fost selectate pentru a primi finanţare nerambursabilă de la Primăria Capitalei, prin DGASMB, informează PMB.

09 iul. 2019, 14:16
PMB acordă finanţare nerambursabilă pentru 19 proiecte de asistenţă socială derulate de ONG-uri

Etapa de selecţie a proiectelor derulate de ONG-uri care activează în domeniul serviciilor sociale ce vor primi finanţare nerambursabilă din bugetul alocat în acest an pentru activităţi nonprofit de interes local a fost finalizată de Primăria Municipiului Bucureşti.

19 proiecte derulate de ONG-uri au fost selectate pentru a primi finanţare nerambursabilă de la bugetul Primăriei Capitalei, prin bugetul DGASMB, pentru activităţi de asistenţă socială acordată unui număr total de peste 2.800 de beneficiari. Sunt activităţi din domenii diferite, pentru că este vorba de diverse grupuri vulnerabile: victime ale violenţei în familie, consumatori de droguri, copii şi părinţi aflaţi în dificultate, persoane vârstnice sau persoane care au fost închise. Toate aceste categorii au nevoie de o formă sau alta de asistenţă, de la asigurarea unui adăpost temporar până la servicii de îngrijire, educaţie formală şi nonformală, consiliere”, a afirmat primarul Gabriela Firea, citată în comunicat.

Proiectele au fost selectate în perioada 19 – 25 iunie, în urma etapei de evaluare a celor 30 de cereri de finanţare depuse în intervalul 17 mai – 18 iunie.

Potrivit sursei citate, cele 19 cereri de finanţare au fost declarate eligibile ca urmare a faptului că au îndeplinit toate condiţiile de conformitate administrativă, eligibilitate şi s-au încadrat în bugetul maxim acordat pentru cele trei tipuri de proiecte sociale. Dintre acestea, 14 sunt proiecte de tip I; 2 de tip II şi 3 din cea de-a treia categorie. Proiectele selectate au o valoare totală de 4.920.898 de lei, din care valoarea eligibilă totală se ridică la 4.070.613 lei, precizează PMB.

Următoarea etapă în cadrul procedurii de asigurare a finanţării nerambursabile pentru aceste proiecte este elaborarea unui proiect de hotărâre, pentru a fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Activităţile finanţate în cadrul acestui apel de proiecte, derulate de ONG-uri care funcţionează în domeniul social, se adaugă celor derulate direct de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, organizaţia de specialitate în domeniu a Primăriei Capitalei, se mai arată în comunicat.