PMP cere demiterea şefului Jandarmeriei Române

Partidul Mişcarea Populară (PMP) solicită premierului Victor Ponta demiterea urgentă a şefului Jandarmeriei Române, generalul Mircea Olaru, ca urmare a "modului inadmisibil în care a gestionat mitingul organizat ieri de Antena 3, în zona Palatului Cotroceni".

11 aug. 2014, 09:02
PMP cere demiterea şefului Jandarmeriei Române

„Lipsa de reacţie a Jandarmeriei Române demonstrează ca această instituţie nu îşi îndeplineşte atribuţiile principale de menţinere a ordinii publice, ba dimpotrivă protejează diferite forme de violenţă publică ce pot degenera în anarhie„, precizează PMP într-un comunicat de presă.

PMP mai susţine că manifestarea a fost neautorizată şi s-a finalizat cu agresiuni la adresa unor jurnalişti şi a unor oameni care se plimbau paşnic în zona Palatului Cotroceni şi acuză Jandarmeria de aplicarea dublului standard.

În multe alte cazuri, Jandarmeria a intervenit în forţă împotriva unor oameni paşnici, care erau îngrijoraţi cu adevărat de soarta lor. Amintim doar protestul de la Pungeşti care a fost reprimat în forţă, iar jandarmii au fost susţinuţi public de către premierul Victor Ponta. Constatăm că acţiunea Jandarmeriei este la cheremul unor dispoziţii politice„, se mai afirmă în comunicat.