PMP îi cere lui Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier

Partidul Mișcarea Populară solicită demisia imediată a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, "pentru a nu agrava și mai mult situația și poziția României în lume".

12 iul. 2015, 17:40
PMP îi cere lui Victor Ponta să îşi dea demisia din funcţia de premier

„Îi cerem lui Victor Ponta un act de responsabilitate și decență: să demisioneze imediat și din funcția de premier, pentru ca drumurile sale la DNA să nu afecteze imaginea României în lume. (…) Aceleași acuzații, aduse de DNA premierului României, afectează grav imaginea țării în străinătate. Ce este mai importantă, imaginea PSD sau imaginea României ? Niciun șef de guvern nu mai vrea să se întâlnească cu Victor Ponta. România caracterizată de instabilitate politică nu mai atrage investiții românești și străine. Prin rămânerea sa în funcția de premier sunt afectați milioane de români, România este afectată zi de zi prin prezența unui lider slab, lipsit de viziune și cercetat penal”, se arată într-un comunicat al PMP transmis AGERPRES.

Premierul Victor Ponta anunță că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

„Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunoștință decizia mea de a nu mai ocupa nicio funcție de conducere în partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse (în ce mă privește nu funcționează prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție!). În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid”, precizează Ponta, duminică, într-o scrisoare adresată conducerii PSD și postată pe Facebook.