PNL a redepus la Senat moţiunea împotriva lui Gabriel Oprea

Partidul Național Liberal a redepus la Senat o moțiune simplă intitulată "Gabriel Oprea trebuie să plece! Fără coloană oficială" și solicită ca dezbaterea acesteia să aibă loc, conform Regulamentului, săptămâna viitoare.

06 nov. 2015, 13:47
PNL a redepus la Senat moţiunea împotriva lui Gabriel Oprea

În moțiune, liberalii îi cer lui Gabriel Oprea să spună cine își asumă moartea lui Bogdan Gigină, cine este responsabil și dacă a fost polițistul de la Rutieră presat să ruleze, pe motocicletă, mult prea repede, în condiții meteo improprii, informează Agerpres.

Potrivit autorilor moțiunii, „comportamentul lui Gabriel Oprea este incompatibil cu modul în care un demnitar al statului român trebuie să își exercite mandatul”.

Vă întrebăm din nou: care a fost urgența din seara zilei de 20 octombrie? Ați respectat legea în momentul în care ați folosit coloana oficială? Poate nu vreți să răspundeți. Vă spunem noi: Nu. Nu ați respectat legea. Conform legii, un ministru are o singură posibilitate de a beneficia de coloană oficială: justificarea unei urgențe către Poliția Rutieră, căreia să-i solicite echipaj de însoțire. Ce ați făcut dumneavoastră? Aflăm din informații publice că ați emis un ordin de ministru, prin care v-ați acordat singur dreptul la coloana oficială. Domnule ministru Oprea, am pierdut șirul ocaziilor în care ați încălcat legea! Ați încălcat cu bună știință Constituția, ați arătat dispreț față de lege, ați comis abuz după abuz„, se arată în textul moțiunii.

PNL subliniază că „moțiunea nu este un atac la persoana Gabriel Oprea, ci la abuzurile comise în exercitarea funcției de către un ministru din Guvernul României„.

Liberalii au depus, săptămâna trecută, la Senat, o moțiune simplă îndreptată împotriva lui Gabriel Oprea. Liderul senatorilor, Ion Popa, a anunțat că, din cauza tragediei de la Colectiv, a retras de pe ordinea de zi de luni a plenului Senatului moțiunea, urmând să o redepună după ce „lucrurile vor evolua pe un făgaș normal”.

CITEŞTE ŞI: Gabriel Oprea nu mai vrea să conducă MAI. Ilie Botoş a preluat atribuţiile Ministerului VIDEO