PNL a stabilit înlocuitorul lui Florin Roman la Ministerul Cercetării şi Digitalizării: „Dacă nu am rezultate, mă retrag”

Directorul general ADR Nord-Vest, Marcel Boloș a confirmat că a acceptat în final propunerea liberalilor de a prelua Ministerul Cerecetării, Inovării și Digitalizării.

25 ian. 2022, 18:23
PNL a stabilit înlocuitorul lui Florin Roman la Ministerul Cercetării şi Digitalizării: „Dacă nu am rezultate, mă retrag”

Boloș a mai fost nominalizat pentru preluarea funcției, din partea PNL, însă aceștia au purtat destul discuții, datorită componente tehnice ce vizează „partea de digitalizare”.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu. Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn şi expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a spus Boloș, potrivit Actualdecluj.ro.

Boloș, care o mare parte din cariera și-a petrecut-o la Oradea, a afirmat că nu are nicio emoție în vederea gestionării eficiente a banilor pe care acest Minister îi va primi, deoarece deține o vastă experiență în acest domeniu.

„Doar pentru deciziile de natură tehnică pe partea de digitalizare mi-am dorit să am certitudinea că voi avea sprijn și expertiza necesară din acest domeniu că să putem implementa toate proiectele începute”, a completat acesta.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: „Liderii coaliţiei au făcut punte între vacanţa de Crăciun, cea de Revelion şi cea de 24 ianuarie. Preşedintele Iohannis trebuia să iasă să spună cum se pregăteşte România pentru conflictul din Ucraina”

Potrivit surse citate, Boloș a mai adăugat că în cazul în care nu va avea rezultatele propuse se va retrage din funcție.

„Pentru mine este o onoare dar și o imensă responsabilitate, iar dacă nu am rezultate, mă retrag”, a mai spus Boloș.

Boloș a precizat că decizia numirii sale va aparține Guvernului și premierului Nicolae Ciucă, adăugând că în acest moment acceptul său reprezintă doar un răspuns la o propunere venită din partea PNL.

Propunerea ca Marcel Boloș să ocupe portofoliul Digitalizării urmează să fie formalizată într-o ședință viitoare a BPN al PNL.

Citeşte şi: Florin Cîţu, atac dur la Rafila: „Eram acuzați că nu crește campania de vaccinare. Acum vedem același lucru, fără niciun fel de soluții. Te prinde din urmă ipocrizia”