PNL a strâns peste 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură. Au semnat-o inclusiv membri PSD

PNL, ca partid inițiator, a strâns peste 233 de semnături pe moțiunea de cenzură, au declarat surse parlamentare pentru G4Media.ro. Printre semnatarii moțiunii s-ar număra inclusiv membri ai PSD. pe de altă parte, stiripesurse.ro susţine că PNL a strâns 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură privind demiterea Guvernului Dăncilă.

24 sept. 2019, 13:09
PNL a strâns peste 233 de semnături pentru moţiunea de cenzură. Au semnat-o inclusiv membri PSD

UPDATE: Ludovic Orban a declarat, marți seară, la TVR, că PNL a strâns mai mult de 233 de semnături, numărul necesar pentru căderea Guvernului Dăncilă la moțiunea de cenzură.

„Avem peste 233 de semnături. (…) Avem antamate discuţii pentru un număr de 240 de semnături. O să vedem cine semnează. E posibil să apară o presiune”, a spus Orban, adăugând că PSD nu mai are ce să ofere în momentul de față.

El a precizat că nu vor fi făcute publice numele semnatarilor moţiunii decât în momentul în care aceasta va fi depusă.

Întrebat dacă textul moțiunii e scris, Orban a spus: „E aproape în formă finită. (…) Inclusiv, asupra titlului există o discuție”.

Acesta a declarat că „cel mai probabil moţiunea va fi depusă luni” şi „cel mai probabil se va dezbate şi se va vota luni sau marţi, adică pe data de 7 sau cel târziu pe data de 8 octombrie”.

Surse liberale au declarat pentru stiripesurse.ro că PNL a strâns 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, aceasta urmând să fie depusă vineri, cel târziu luni. 

PNL a decis să depună în Parlament moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă vineri, pe 27 septembrie, arăta G4Media.ro săptămâna trecută.

USR și PMP au făcut în ultimele zile apeluri repetate la cei din PNL să depună mai repede moțiunea de cenzură, înainte ca PSD să-și refacă majoritatea în Parlament. Liberalii au replicat însă că vor să vadă mai întâi că demersul de demitere a guvernului este susținut de minimum 233 de parlamentari, numărul minim pentru adoptarea moțiunii.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că moțiunea de cenzură va fi depusă „cât de curând”, dar că nu poate avansa o dată, pentru că trebuie consultate toate cele șase formațiuni care o susțin. Orban a mai spus că opoziția ar putea vota „la vedere” la moțiunea de cenzură.