PNL a ANULAT mitingul de vineri de la Parlament. Blaga: Nu vrem manifestaţii care amintesc de iunie 1990 VIDEO

PNL a decis să renunţe la mitingul anunţat pentru vineri, la Palatul Parlamentului, dupa ce a primit autorizaţie în altă parte decât a solicitat şi doar pentru 1.500 de persoane. Decizia a fost luată, miercuri, de liberali în şedinţa BPN a partidului.

10 iun. 2015, 11:45
PNL a ANULAT mitingul de vineri de la Parlament. Blaga: Nu vrem manifestaţii care amintesc de iunie 1990 VIDEO

PNL a anunţat încă de săptămâna trecută că, în ziua în care va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură în Parlament, va face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Liberalii au obţinut autorizaţie pentru miting, însă şi PSD a primit undă verde pentru un contraprotest.

„Înca de vinerea trecută la 10.30, PNL a depus la Primăria Capitalei o cerere pentru a organiza un lanţ uman în jurul Parlamentului în ziua în care se votează moţiunea depusă de PNL. Luni s-a aprobat actiunea respectiva, urmând să ne mai întâlnim cu reprezentanţii primăriei pentru a pune la punct detalii legate de fluidizarea traficului, parcări etc. Dar surpriză, PSD a propus o contramanifestaţie în acelaşi loc, la aceeasi oră, lucru pe care reprezentaţii primăriei l-au probat. (…)

Au continuat discuţiile şi până la urmă, după discuţiile de azi, la propunerea lui Mircea Ionescu Quintus am decis să nu fim parte la nişte manifestări care să aducă aminte de iunie 1990. PSD face ce ştie mai bine, contramanifestaţii. Nu vrem să aibă vreun roman de suferit, indiferent pe cine susţine. De asemenea, am decis ca mitingurile la prefecturi, la nivel judeţean să se desfăşoare vineri şi în iunie facem miting mare în Bucureşti, rugandu-l pe Oprescu şi PSD să nu mai vină cu contramanifest. Ar fi chiar deplasat„, a declarat co-preşedintele PNL Vasile Blaga. 

CITEŞTE ŞI PSD şi PNL, mitinguri în ziua moţiunii. Gorghiu: Este în ADN-ul PSD să bage pumnul în gură Opoziţiei

Alina Gorghiu a acuzat PSD că „dorește să readucă ura și agresivitatea în stradă, la 25 de ani de la mineriada din 1990, pentru a muta atenția de la problemele de integritate ale Premierului Victor Ponta”.

„Noi, liberalii, refuzăm să intrăm în logica PSD: nu ne dorim să întoarcem România în urmă cu 25 de ani. Societatea nu este dezbinată, așa cum încearcă dl Victor Ponta să creeze senzația. Există doar o singură România, cea a oamenilor cinstiți, care vor egalitate în fața legii.

Am decis, la propunerea președintelui de onoare al PNL, dl Mircea Ionescu Quintus, să renunțăm la organizarea lanțului uman în jurul Parlamentului, planificat pentru vineri. La inconștiență răspundem cu rațiune. În felul acesta, consider că mitingul PSD rămâne fără obiect: parazitarea protestului pașnic al PNL și crearea de violențe.Acum, dl Victor Ponta poate să ne explice în liniște de ce nu vrea să demisioneze, deși este într-o situație complicată și ne pune pe noi toți într-o situație imposibilă”, a scris co-preşedintele PNL.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, la Guvern: Moţiunea de cenzură NU VA TRECE. Să ne vedem de treabă

PNL a anunţat încă de săptămâna trecută că, în ziua în care va fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură în Parlament, va face un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Liberalii au obţinut autorizaţie pentru miting, însă şi PSD a primit undă verde pentru un contraprotest.

În vreme ce PSD a obținut Parcul Izvor ca locație pentru mitingul lor, liberalii au primit aprobare pentru locul din spatele Palatului Parlamentului. Pe de altă parte, liberalii au cerut aprobare pentru 5.000 de persoane și au primit aprobare doar pentru 1.000 de persoane.

„Când am avut o întâlnire publică ne-au provocat și apoi eram noi vinovați sunt sigur că așezarea celor două mitinguri în același loc și în același timp, este făcut cu scopul clar să ne provoace. Am propus să amânăm câteva zile luna asta un miting pe care domnul Oprescu să îl menajeze”, a declarat președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus.

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, miercuri, că liberalii au primit autorizaţie de la primărie pentru manifestaţia care se vrea  a fi una „paşnică” şi a acuzat PSD că, prin contraprotestul de la Parlament, vrea să „creeze situaţii neplăcute”.

Liderul PNL mai preciza ca motiunea de vineri „este, in aceasta sesiune parlamentara, ultimul moment in care Parlamentul poate sa dea dovada de responsabilitate si sa inlature un guvern ilegitim”.

Premierul Victor Ponta ameninţa, zilele trecute, că va face plângere penală pe numele celor doi co-preşedinţi liberal, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dacă vor scoate oamenii în stradă.

PNL ar urma să organizeze proteste in tara, la prefecturile judetene.