PNL cere Guvernului să organizeze alegeri în localităţile care nu mai au primari şi preşedinţi de CJ

Partidul Naţional Liberal (PNL) solicită Guvernului să respecte legea şi să organizeze alegeri în toate unităţile administrativ-teritoriale în care funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean şi primar sunt vacante, transmite Agerpres.

08 ian. 2015, 12:31
PNL cere Guvernului să organizeze alegeri în localităţile care nu mai au primari şi preşedinţi de CJ

PNL acuză Executivul că încalcă legea, blocând organizarea de alegeri parţiale pentru funcţiile rămase vacante.

„Premierul Victor Ponta şi ministrul Administraţiei şi de Interne, Gabriel Oprea, sunt în mod direct responsabili de instabilitatea existentă la nivelul judeţelor şi municipiilor rămase fără conducere legitimă”, se arată într-un comunicat al PNL.

Potrivit sursei citate, un exemplu elocvent în acest sens este situaţia de la nivelul CJ Cluj, unde termenul legal de 90 de zile pentru stabilirea datei alegerilor parţiale a fost depăşit.

„Au trecut mai mult de trei luni de zile de când autorităţile au luat act de demisia lui Horea Uioreanu de la şefia CJ, însă până în prezent Guvernul a refuzat să emită Ordonanţa de Urgenţă care să stabilească data alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Deşi emiterea Ordonanţelor de Urgenţă pe bandă rulantă este practică uzuală a Guvernului Ponta, premierul ignoră prevederile legale, nu îşi exercită atribuţiile şi acţionează în aceeaşi manieră cu care ne-a obişnuit împotriva cetăţenilor”, se precizează în comunicat.

Liberalii susţin că situaţii similare se regăsesc şi la nivelul Consiliilor Judeţene şi primăriilor din Brăila, Vâlcea, Neamţ şi Dâmboviţa.

„Ne întrebăm dacă nu cumva teama de un nou eşec în faţa electoratului este cea care îl opreşte pe Victor Ponta să respecte legea, în condiţiile în care Partidul Naţional Liberal, conform ultimelor sondaje, se află la aproape 50% din opţiunile românilor”, conchid liberalii.