PNL cere PSD să nu îl propună pe Ilie Sârbu la Curtea de Conturi: „E urmărit penal” VIDEO

Senatorii se pregătesc să-l numească în funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi pe Ilie Sârbu. PNL contestă această propunere şi ameninţă că va vota "împotrivă", iar, în cazul în care va trece de plen, va sesiza CCR.

09 sept. 2015, 10:42
PNL cere PSD să nu îl propună pe Ilie Sârbu la Curtea de Conturi: „E urmărit penal” VIDEO

Copreședintele PNL Alina Gorghiu îi cere președintelui interimar al PSD Liviu Dragnea să propună un alt nume pentru Curtea de Conturi.

„Cred că este un moment în care domnul Dragnea și PSD ar trebui să se gândească la un alt candidat, ar trebui să aibă înţelepciunea să facă o altă propunere și să vină cu o persoană pregătită şi cu exprerieţnă și asupra căreia să nu existe suspiciuni. Am convingerea că înţelege, fără să aduc mai multe argumente, poziţia PNL.

Dacă PSD nu va înțelege că la Curtea de Conturi e nevoie de o persoană cu bună reputație şi că există cel puțin o incompatibilitate morală între calitatea de urmărit penal și calitatea de membru al Curții de Conturi, atunci noi vom vota împotriva acestei numiri și vom contesta numirea la CCR dacă se va face”, a spus Alina Gorghiu.

Comisia pentru buget din Senat şi Comisia juridică din Camera Deputaţilor au aprobat, luni, propunerea unui proiect de hotărâre prin care să solicite plenului reunit revocarea mandatului lui Ioan Anton de la Curtea de Conturi, ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, din urmă cu un an de zile.

Fostul lider al senatorilor PSD Ilie Sârbu ar urma să fie nominalizat de PSD pentru postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi, scrie România Liberă

La începutul sesiunii, senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat că se retrage complet din politică şi va demisiona atât din PSD, cât şi din Senat, în pregătirea votului din Parlament prin care ar urma să preia o funcţie de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.