PNL cere retragerea propunerii la ACER, în persoana lui Iulian Iancu, pentru că este urmărit penal

PNL susține că numirea deputatului PSD Iulian Iancu într-o înaltă funcție europeană afectează imaginea României deoarece este urmărit penal și cere Guvernului să retragă propunerea lui în Consiliul de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie (ACER).

29 oct. 2015, 13:54
PNL cere retragerea propunerii la ACER, în persoana lui Iulian Iancu, pentru că este urmărit penal

„Partidul Național Liberal solicită Guvernului Ponta retragerea propunerii privind ocuparea de către deputatul PSD Iulian Iancu, urmărit penal, a funcției de membru în Consiliul de Administrație al Agenției Europene pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare în Energie. Considerăm că nominalizarea unui oficial, care este urmărit penal, pentru o funcție importantă într-o instituție europeană — una dintre cele mai importante instituții, date fiind discuțiile privind crearea unui spațiu unic pentru o politică energetică — afectează grav imaginea României”, afirmă liberalii într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Deputaţii PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova, CERCETAŢI de DNA pentru primire de foloase necuvenite

PNL precizează că Iulian Iancu, deputat PSD de Bacău, este urmărit penal de către DNA din 22 ianuarie, acuzațiile vizând folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere în partid în scopul obținerii de alte foloase pentru sine ori pentru altul, scrie Agerpres.

„Gravitatea faptelor este cu atât mai mare cu cât deputatul PSD Iulian Iancu ar fi acționat ilicit, spun procurorii, pe lângă firme din domeniul energiei pentru a obține avantaje în scop electoral pentru PSD. Prin astfel de numiri, premierul Victor Ponta demonstrează că, din punctul său de vedere, calitatea de urmărit penal este o condiție de promovare în funcții europene”, mai arată liberalii.