PNL Covasna susţine fuziunea cu PDL, dar va colabora în continuare cu PSD

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Covasna, senatorul Marius Obreja, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că susţine fuziunea cu Partidul Democrat Liberal (PDL), transmite Agerpres.

17 iul. 2014, 15:17
PNL Covasna susţine fuziunea cu PDL, dar va colabora în continuare cu PSD

Obreja susţine şi continuarea colaborării în plan local cu Partidul Social Democrat (PSD) în interesul comunităţii româneşti, minoritare din punct de vedere numeric în acest judeţ.

Marius Obreja a declarat că majoritatea covârşitoare a membrilor PNL Covasna sunt în favoarea fuziunii cu PDL, apreciind că partidul condus de Vasile Blaga s-a ‘curăţat’ şi s-a schimbat foarte mult după plecarea unora dintre foştii lideri ai acestuia.

‘Sigur, sunt convins că nici pentru PDL nu sunt digerabili toţi liberalii, aşa cum nici pentru noi nu sunt digerabili toţi pedeliştii, dar am înţeles să construim un proiect important pentru ţară şi trebuie să topim toate problemele astea. Personal, prin acest proiect de dreapta văd nu doar o echilibrare a forţelor politice, ci şi o posibilitate de reducere a traseismului politic’, a spus Marius Obreja.

Referindu-se la colaborarea în plan local, Obreja a menţionat că în urma discuţiilor avute cu liderul PDL, Codruţ Opaiţ, s-a convenit ca fuziunea să nu strice ‘echilibrul politic’ statornicit în unele consilii locale prin colaborarea cu PSD, întrucât continuarea colaborării este în interesul comunităţii româneşti din judeţ.

‘În plan local vom colabora cu PSD. O să le cer şi consilierilor locali din Sfântu Gheorghe şi celor din Consiliul Judeţean să colaboreze cu PSD. Nu au altă alternativă, trebuie să încetăm cu animozităţile pentru că e un judeţ specific, iar în interesul comunităţii româneşti trebuie să colaborăm. (…) Aşa cum UDMR apără interesele comunităţii maghiare, aşa şi noi trebuie să colaborăm pentru reprezentarea intereselor comunităţii româneşti din acest judeţ, unde românii sunt minoritari’, a mai spus liderul PNL.

În ultimii doi ani, consilierii PSD şi PNL din cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe au avut numeroase divergenţe de opinii, chiar şi în perioada cât cele două formaţiuni au făcut parte din USL.