PNL Gorj cere demisia ministrului Energiei. Victor Grigorescu primeşte lunar 3.000 de lei de la Complexul Energetic Oltenia

Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, i-a cerut, joi, demisia ministrului Energiei pe motiv că Victor Grigorescu s-ar afla pe statul de plată de la Complexul Energetic Oltenia, primind aproximativ 3.000 de lei lunar.

04 aug. 2016, 15:32
PNL Gorj cere demisia ministrului Energiei. Victor Grigorescu primeşte lunar 3.000 de lei de la Complexul Energetic Oltenia

Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, un stat de plată al Complexului Energetic Oltenia pentru luna iulie, pe care figurează atât colaboratorii companiei de stat, cât şi sumele cu care aceştia sunt remuneraţi lunar, transmite Mediafax. La poziţia a 13-a se află ministrul Victor Grigorescu şi o sumă încasată luna trecută, în valoare de 2.667 de lei, de la CEO, pe motiv că face parte din comisia de privatizare a companiei, denumită IPO.

„Documentul vorbeşte despre comisia înfiinţată la nivelul CEO pentru listarea la bursă, acel IPO despre care tot vorbim de câţiva ani. Din acest IPO fac parte ministrul Energiei Grigorescu, care încasează bani de la CEO şi încă trei secretari de stat din cei patru pe care îi are. Mai face parte din comisia respectivă şi consiliera ministrului, doamna Cerasela Marin, care ne-a şi vizitat, şi care şi ea încasează. Unii din cei 33 încasează 2.667 de lei pe lună, alţii, care sunt consilieri ai ministrului, încasează doar 1.800 de lei pe lună, doar dintr-o comisie şi sunt patru astfel de comisii la CEO”, a precizat Dan Vâlceanu.

Acesta i-a cerut premierului Dacian Cioloş să nu tolereze un astfel de comportament şi cere demisia ministrului Energiei. „Eu îi cer ministrului să plece, să-şi dea demisia pentru că este de o imoralitate crasă. Să vii să încasezi de la CEO pe comisii, fără să faci nimic, este imoral. Este de o imoralitate crasă„, a declarat Dan Vâlceanu.