PNL ia în calcul să conteste la CCR numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Liberalii iau în calcul să conteste la Curtea Constituțională numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, a declarat joi deputatul PNL Andreea Paul.

17 sept. 2015, 09:40
PNL ia în calcul să conteste la CCR numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

„PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare și inutilă pentru români politizarea până la ștrangulare a unor instituții cheie ale statului român, cum este cazul Curții de Conturi, dar, în paralel, și a Autorității de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituțională și în prezent juriștii analizează oportunitatea și posibilitatea de succes a unui astfel de demers”, a afirmat Andreea Paul într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

CITEŞTE ŞI ILIE SÂRBU, socrul lui Victor Ponta, numit vicepreşedinte la Curtea de Conturi

Liberala a adăugat că, după ce se finalizează analiza juriștilor, liberalii vor anunța care este concluzia în acest sens și dacă fac această sesizare sau nu.

„Ne dorim să o facem, trebuie să avem și șanse de succes, să nu fim doar ridicoli și să facem jocuri de gleznă politice”, a precizat deputatul liberal.

Ilie Sârbu este senator PSD și a fost liderul grupului parlamentar al social-democraților de la Senat. Pentru a ocupa funcția de la Curtea de Conturi trebuie să își dea demisia din Parlament și din partid.