PNL Olt, amendat şi obligat să retragă 50.000 de pliante denigratoare la adresa PSD

Liberalii olteni au fost obligaţi să oprească distribuirea şi să înlăture din spaţiul public 50.000 de materiale electorale, împărţite în cutiile poştale din Slatina, care conţin sintagme defăimătoare la adresa PSD. PNL riscă să fie amendat cu 4.500 de lei.

07 dec. 2016, 15:56
PNL Olt, amendat şi obligat să retragă 50.000 de pliante denigratoare la adresa PSD

Potrivit hotărârii luate de BEJ Olt, marţi, este vorba de 50.000 de pliante tipărite conform dispoziţiilor prevăzute de legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. Pliantele promovează imaginea premierului Dacian Cioloş, precum şi imaginea PNL, dar pe verso au fost tipărite sintagme defavorabile PSD, precum „Guvernarea Dragnea şi PSD duc România înapoi”, „PSD încurajează corupţia prin coaliţia anti DNA”, „PSD foloseşte banul public în interes personal”, „PSD face jocul Moscovei”, „Nu lăsaţi PSD să vândă ţara ruşilor”, potrivit Mediafax.

Biroul Electoral al Circumscripţiei 30 – judeţul Olt a constatat că aceste expresii transmit un mesaj electoral „speculativ, defăimător, mesaj care poate influenţa negativ alegătorii”. Biroul Electoral Judeţean Olt a admis ca întemeiată plângerea formulată de PSD Olt.

„Interzice difuzarea şi dispune înlăturarea din spaţiul public a materialului electoral care conţine sintagme referitoare la PSD, material comandat de Partidul Naţional Liberal – Filiala Olt, (…) în tiraj de 50.000 de exemplare”, se arată în decizia BEJ, care nu este definitivă.

În plus, Biroul Electoral a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii, PNL riscând o amendă de până la 4.500 lei.

Preşedintele Executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că cei de la PNL au recurs la astfel de metode, în lipsa unui program de guvernare coerent.

CITEŞTE ŞI: PNL acuză PSD că dă mită electorală localnicilor din Dâmboviţa