PNL se angajează să reintroducă alegerea primarilor în două tururi când va avea o majoritate

Partidul Național Liberal (PNL) a adoptat sâmbătă, la Poiana Brașov, o rezoluție în care își reafirmă susținerea pentru modalitatea de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, prin vot direct de către cetățeni.

19 sept. 2015, 18:12
PNL se angajează să reintroducă alegerea primarilor în două tururi când va avea o majoritate

„Am susținut această modificare a legii în cursul dezbaterilor parlamentare, însă majoritatea PSD-UNPR-ALDE a dat dovadă de un profund dispreț față de principiile democratice și a respins propunerea PNL. Vom susține în continuare acest principiu și, mai mult decât atât, PNL se angajează să reintroducă alegerea primarilor în două tururi de scrutin de îndată ce va avea o majoritate parlamentară”, se afirmă în documentul menționat.

Totodată, PNL afirmă în rezoluție că se constată că PSD îi consideră ”dușmani” pe românii din diaspora.

Tergiversarea legii votului prin corespondență sau intenția de a le introduce o serie de taxe sunt exemple concrete ce vin să releve comportamentul PSD. Majoritatea parlamentară controlată de acest partid a împiedicat o justă reprezentare parlamentară a diasporei prin respingerea amendamentului PNL prin care circumscripția electorală a românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate ar fi urmat să fie reprezentată de opt deputați și patru senatori. PNL a depus un nou proiect de lege cu privire la dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora și ne exprimăm speranța că toate forțele politice parlamentare vor da dovadă de rațiune și vor vota noua propunere a liberalilor”, se mai susține în rezoluția PNL.