Ludovic Orban: Şova nu scapi nici în gaură de Ponta. PNL sesizează CCR pentru votul în cazul Dan Şova

Partidul Național Liberal va sesiza vineri Curtea Constituțională a României pentru decizia Senatului de a respinge cererea de arestare preventivă și reținere a senatorului Dan Șova.

26 mart. 2015, 16:47
Ludovic Orban: Şova nu scapi nici în gaură de Ponta. PNL sesizează CCR pentru votul în cazul Dan Şova

„PNL a hotărât să sesizeze CCR. Sesizarea CCR va fi depusă în cursul zilei de mâine (vineri — n.r.). Avem numărul de semnături necesare, peste 40 de semnături ale senatorilor PNL, în urma cărora se va formula cererea de neconstituționalitate”, a declarat, joi, prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Citeşte şi: Ludovic Orban, denunţat la DNA. Liderul PNL acuzat că a luat şpagă bani grei. Reacţia liberalului

Ludovic Orban a precizat că sesizarea de neconstituționalitate care va fi adresată CCR are două capete de cerere.

Solicităm să se constate neconstituționalitatea art. 173 din Regulamentul Senatului, în care se prevede că Senatul decide cu votul secret al majorității membrilor săi.

Solicităm CCR să constate neconstituționalitatea deciziei Senatului privitor la rezultatul votului în cazul Șova și să decidă că s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea cererii, stabilit în conformitate cu articolul 2 din Constituție, care stipulează că hotărârile se aprobă cu majoritatea deputaților sau senatorilor prezenți”, a spus Orban.

Orban i-a transmis şi un mesaj senatorului social-democrat: „Șova nu scapi nici în gaură de Ponta”.

În plus, Ludovic Orban a anunțat că PNL va iniția și modificarea Statutul senatorilor și deputaților care ar conține aceleași prevederi constituționale cu privire la încuviințarea arestărilor, reținerilor și urmăririlor penale.

„Vinovatul principal pentru ceea ce s-a întâmplat la Senat a fost premierul Victor Ponta și care prin atitudinea sa a avut aportul decisiv în rezultatul votului. Pe locul al doilea ca vinovăție este președintele Senatului care a dat o altă interpretare rezultatului votului„, a adăugat liderul PNL.