PNL şi FDGR au format o nouă majoritate în Consiliul Judeţean Sibiu şi au schimbat vicepreşedintele PSD

PNL şi Forumul Democrat al Germanilor din România au format, începând de joi, o nouă majoritate în Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, hotărând schimbarea vicepreşedintelui social-democrat Ioan Banciu cu liberalul Constantin Şovăială, un fost vicepreşedinte al CJ, transmite Agerpres.

29 ian. 2015, 15:05
PNL şi FDGR au format o nouă majoritate în Consiliul Judeţean Sibiu şi au schimbat vicepreşedintele PSD

Preşedintele social-democrat al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, le-a reproşat celor 19 consilieri liberali şi din FDGR că au făcut un joc politic şi au înlocuit un profesionist cu Constantin Şovăială, pe care nu îl consideră la fel de bine pregătit profesional.

„Constatăm că s-a constituit o nouă majoritate, PNL cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din România. (…) Eu cred că interesul cetăţeanului este ca la conducerea CJ, postul de vicepreşedinte ocupat de domnul Banciu, să fie un profesionist. Îmi cer scuze faţă de posibilul candidat, domnul Şovăială, îl apreciez ca om, dar eu cred că competenţele profesionale în domeniul tehnic, în domeniul investiţiilor, în domeniul administraţiei, ale domnului Banciu impuneau o analiză mai atentă a dumneavoastră. (…) Eu nu cred că merită Banciu aşa ceva. (…) Astăzi prin votul dumneavoastră vom trece de la colaborare şi unitate în interesul cetăţeanului, probabil la confruntare”, a spus Ioan Cindrea.

În replică, liberalii şi cei din FDGR au spus că e nevoie de o schimbare politică, pentru transparenţă şi pentru echilibrarea puterii.

Fostul preşedinte al CJ, Martin Bottesch, preşedinte al FDGR Sibiu, a spus că „USL nu mai există”. „Acum situaţia politică e alta, USL nu mai există. Am considerat că este bine să se restabilească un echilibru şi în conducerea CJ. (…) Nu este o hotărâre îndreptată împotriva unei persoane, nu este o hotărâre îndreptată împotriva unui partid. Credem că administraţia funcţionează mai bine dacă avem o conducere echilibrată”, a spus Martin Bottesch.

Social democratul Ioan Banciu a fost eliberat din funcţie cu 18 voturi pentru, 12 împotrivă şi un vot nul, din 31 exprimate. Constantin Şovăială a fost votat cu 18 voturi, din 30 exprimate. Noul vicepreşedinte al CJ Sibiu a mai ocupat această funcţie şi în perioada 2009-2012.

La şedinţa CJ Sibiu de joi a lipsit un consilier judeţean al FDGR.

În componenţa CJ Sibiu sunt nouă voturi PSD, fiind opt consilieri plus preşedintele Ioan Cindrea, nouă consilieri FDGR, liberalii au zece consilieri, din care 3 din fostul PNL iar alţi 7 din fostul PDL, plus alţi trei consilieri PP-DD.