PNL şi PSD s-au înţeles cum vor creşte pensiile românilor. Florin Cîţu: Am discutat de o creştere de 7 la sută VIDEO

Florin Cîţu a anunţat după negocierile cu PSD că s-a discutat despre o creştere a pensiilor cu şapte la sută. Referitor la majorarea alocaţiilor, şi acestea vor creşte de la 1 ianuarie 2022.

14 nov. 2021, 15:21
PNL şi PSD s-au înţeles cum vor creşte pensiile românilor. Florin Cîţu: Am discutat de o creştere de 7 la sută VIDEO

PNL şi PSD s-au înţeles cum vor creşte pensiile românilor. Florin Cîţu a anunţat ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.

PNL şi PSD s-au înţeles cum vor creşte pensiile românilor

Citeşte şi Negocieri dure PNL-PSD. Florin Cîţu: „Astăzi, mâine, poate în zilele următoare mergem cu variante de premier la preşedinte”

Liberalii şi social-democraţii s-au înţeles cum vor creşte pensiile românilor de la 1 ianuarie.

„Am agreat că vor creşte şi pensiile, vor creşte şi alocaţiile şi investiţiile. Trebuie să calculăm impactul. La pensii am discutat de o creştere de 7 la sută, dar trebuie să vedem impactul, cât ne putem permite”, a declarat Florin Cîţu la finalul negocierilor pe care le-a avut cu social-democraţii.

Întrebat dacă vor creşte şi alocaţiile, Cîţu a răspuns că legea în vigoare va suferi modificări.

„La alocaţii rămâne legea în vigoare, cu câteva modificări”, a explicat Cîţu.

Liderul PNL a mai precizat că majorările se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.

„De la 1 ianuarie, bineînţeles, dar repet, haideţi întâi să vedem impactul şi apoi să venim cu ele în detaliu să vi le arătăm, pentru că în funcţie de impactul pe care îl vom calcula, după discuţia de astăzi, putem să venim şi să spunem dacă rămân procentele pe care le-am agreat azi aici sau se modifică”, a declarat Cîţu.

Florin Cîţu: Noi toţi am agreat că mâine va fi forma finală a programului de guvernare

Citeşte şi Marcel Ciolacu dezvăluie rezultatul negocierilor. Liderul PSD şi Florin Cîţu vor fi premieri, prin rotaţie

Preşedintele PNL, Florin Cîţu după negocierile cu PSD că în cursul zilei de luni va fi realizată forma finală a programului de guvernare cu PSD, urmând ca apoi acest program să fie aprobat în cadrul partidului.

„Vom face o şedinţă la partid când vom avea forma finală a programului de guvernare. Sper că mâine, noi toţi am agreat că mâine va fi forma finală. Ne trebuie o şedinţă pentru a aproba forma finală a programului de guvernare şi o vom lua din aproape în aproape. După aceea urmează protocolul coaliţiei, de funcţionare”, a declarat Florin Cîţu.

Întrebat de ce PNL şi PSD nu s-au înţeles pe partea de Finanţe, Florin Cîţu a afirmat că s-a „agreat partea finală de text”.

„Ca principii, am agreat partea finală de text. Sunt măsuri şi pentru antreprenori, sunt şi pe partea cealaltă. Când vor fi concret, le vom prezenta. Noi în continuare vrem măsurile pentru un sistem public eficient şi performant, vrem un sistem de salarizare legat de performanţă. Acum votăm forma care va fi în programul de guvernare”, a mai declarat Florin Cîţu.