PNL şi PSD testează şase nume pentru Primăria Capitalei. Sebastian Burduja şi Gabriela Firea, principalii favoriţi

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat că în acest moment coaliția testează şase nume pentru candidatura la Primăria Capitalei. Printre aceste nume se află Sebastian Burduja și Gabriela Firea.

01 mart. 2024, 22:52
PNL şi PSD testează şase nume pentru Primăria Capitalei. Sebastian Burduja şi Gabriela Firea, principalii favoriţi
PNL şi PSD testează şase nume pentru Primăria Capitalei. Sebastian Burduja şi Gabriela Firea, principalii favoriţi

Rareș Bogdan a anunţat că două sondaje de opinie vor fi efectuate de case de sondare alese de PNL și PSD pentru a evalua potențialul candidaților. Este important nu doar scorul actual al candidaților în raport cu contracandidatul Nicușor Dan, ci și alte aspecte precum potențialul de creștere, gradul de antipatie, și capacitatea de a atrage susținere din partea altor candidați.

„Noi avem două sondaje de opinie care vor intra undeva sâmbătă, duminică, în piață. Sunt două case de opinie independente, alese de PNL și PSD. Pe chestionarul comun pe care îl aplicăm, avem trei nume, cei din PSD, alte trei nume, deci sunt șase nume care vor fi testate. Printre aceste nume, bineînțeles, și Sebastian Burduja, și Gabriela Firea”, a spus Rareş Bogdan la Digi24.

Citeşte şi: Bugetul Capitalei, respins de Consiliul General. PNL Bucureşti a votat împotriva bugetului propus de Nicuşor Dan: O farsă a alocărilor nejustificate, simţite şi trăite în fiecare zi de către bucureşteni. Să vină cu un proiect realist, fără pomeni electorale

Rareş Bogdan a exprimat preocuparea că desemnarea unui candidat foarte profilat politic din partea PSD ar putea duce la împrăștierea voturilor liberale.

„Vor fi mai multe chestiuni, nu doar scorul pe care îl are un candidat astăzi în cazul confruntării cu Nicușor Dan, ci vom vedea și potențialul, vom vedea hate-ul, vom vedea modul în care este profilat, modul în care poate să urce, de unde rupe, în cazul unei candidaturi comune, care are șanse mai mari, candidatul PSD sau candidatul PNL, să rupă mai multe voturi de la celălalt candidat sau să obțină susținerea altui candidat, pentru că mie îmi este teamă că în cazul în care ar fi desemnat un candidat din partea PSD foarte, foarte profilat politic, acesta ar putea să creeze o despărțire a celor peste 20% de electori liberali spre o îndepărtare a lor”, a mai spus Rareş Bogdan.