PNL strânge semnături pentru susținerea platformei România 100, lansată de Dacian Cioloș

Cristian Bușoi, prim-vicepreședintele PNL, a declarat, vineri, că liberalii strâng semnături pentru susținerea platformei "România 100" propusă de premierul Dacian Cioloș.

04 nov. 2016, 12:31
PNL strânge semnături pentru susținerea platformei România 100, lansată de Dacian Cioloș

„Sunt organizații care, fie în mediul online, chiar și în București, în corturile pe care le-am avut amplasate, am invitat cetățenii să-și exprime adeziunea. Le aducem la cunoștință această platformă și îi rugăm să o susțină. Cred că e foarte bine ca un număr cât mai mare de cetățeni să aibă la cunoștință despre această platformă și dacă vor să o susțină pe internet, în mod formal, chiar dacă o fac doar verbal… pentru că nu e strângere propriu-zisă. Strângem susținere, mai bine zis”, a spus Cristian Bușoi, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în viitorul Parlament, după alegeri, va fi construită o coaliție din forțele politice care vor susține această platformă.

„Premierul își prezintă în spațiul public (platforma — n.r.) și la reuniuni ale unor forțe cu care rezonează și cu care poate crea un parteneriat, pentru că e clar în acest moment că niciun partid nu va lua 50% plus 1 în viitorul Parlament. Ne-am dori să fim în această situație, nu vom fi în această situație. Luptăm pentru a obține un rezultat cât mai bun și luptăm pentru locul întâi. E clar că în viitorul Parlament trebuie construită o coaliție și dacă sunt și alte forțe politice care aderă la această platformă (‘România 100’ — n.r.), dacă sunt și alte forțe politice care îl susțin pe Dacian Cioloș, se pot alătura PNL într-o viitoare majoritate parlamentară și lui Dacian Cioloș”, a menționat Bușoi.

Platforma ‘România 100’ trece în revistă 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul Dacian Cioloș crede că „ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş participă săptămâna viitoare la un eveniment al USR