PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru postul de judecător al CCR

Publicat: Sâmbătă, 07 Februarie 2015 15:57 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Februarie 2015 15:57 // Sursa: romaniatv.net

PNL va decide, luni, dacă va desemna un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pe postul rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

PNL va decide luni dacă desemnează un candidat pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

"Luni, la ora 10.00, va fi şedinţa conducerii PNL, este unul dintre punctele de pe ordinea de zi, (...) dacă PNL consideră necesar să facem o propunere pentru ocuparea acestui loc vacant din CCR", a spus Alina Gorghiu.

Întrebată care este punctul său de vedere în această privinţă, Ghorghiu a răspuns: "N-aş vrea să fac aprecieri astăzi, înainte de discuţie, pentru că vor fi argumente pro şi contra acestei posibile desemnări".

Alina Gorghiu a menţionat că în cazul în care PNL va decide să nu propună candidat, liberalii vor analiza propunerile venite din partea celorlalte partide.

Gorghiu a spus, pe de altă parte, că este important ca persoana desemnată, fie doar de PSD, PNL sau celelalte partide parlamentare, şi care va votată în plenul Senatului, să fie un om care nu doar să îndeplinească tehnic condiţiile prevăzute de lege, cum ar fi vechimea în domeniul juridic, ci unul care să se priceapă la tot ce înseamnă activitatea Curţii Constituţionale " personalitate care să fie departe de absolut orice comentariu răutăcios" care ar putea fi făcut.

"Sper ca indiferent cine va face propunerea, persoana desemnată pentru CC să fie o persoană de necomentat din toate punctele de vedere", a mai spus aceasta.

Întrebată cum stă PNL cu majoritatea în Senat, pentru a-şi impune candidatul, ea a răspuns: "În momentul acesta e o discuţie care nu trebuie purtată în termeni de majoritate a PNL sau PSD atunci când vine vorba de Curtea Constituţională".

Toni Greblă şi-a prezentat demisia din funcţie, miercuri, în Plenul CC, invocând presiunile exercitate asupra instituţiei în legătură cu exercitarea atribuţiilor sale, după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său, pentru fapte de corupţie.

Plenul Curţii Constituţionale a luat act de demisia lui Toni Greblă, iar preşedintele CC a constatat încetarea mandatului acestuia.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCR judecator CCR PNL propunere CCR propunere CCR Toni Grebla
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 feb 16:36
...urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. Citește mai departe… Mai mult The post ...
07 feb 16:27
...Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. Citește mai departe… Mai mult ...
07 feb 16:24
...pe postul rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele …read more ...
07 feb 16:18
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}


...
07 feb 16:14
...rămas vacant în urma demisiei lui Toni Greblă, a anunţat, sâmbătă, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H