PNL va depune MOŢIUNE DE CENZURĂ. Gorghiu: Ne dorim ALEGERI ANTICIPATE

PNL va depune, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta, au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

05 ian. 2015, 12:33
PNL va depune MOŢIUNE DE CENZURĂ. Gorghiu: Ne dorim ALEGERI ANTICIPATE

Alina Gorghiu a precizat că PNL îşi doreşte alegeri anticipate şi va depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Ponta.

Opinia noastră nu s-a schimbat, ne dorim alegeri anticipate. Desigur nu suntem copii, ştim că e un lucru care se poate indeplini extrem de dificil. Asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acelor dispozitii din Constituţie ne vom supune.

În afară de faptul că ştim că e dificil sa ajungem la o guvernare legitimă prin alegeri anticipate, vom avea în decursul sesiunii parlamentare care incepe la 1 februarie o motiune de cenzura, pe care o vom stabili ca temă şi dată în următoarea şedinţă, imediat ce programul de guvernare va fi prezentat„, a declarat Alina Gorghiu.

CITEŞTE ŞI Gyorgy Frunda explică în ce condiţii va rezista cabinetul Victor Ponta în 2015

Vasile Blaga a precizat, la rândul său, că opţiunea PNL pentru funcţia de premier rămâne Cătălin Predoiu. 

Predoiu are ca termen limită data de 28 februarie pentru a prezenta proiectul de guvernare al PNL, care va fi supus dezbaterii interne în partid, dar şi dezbaterii publice.

„Ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să pună deasupra interesului individual interesul colectiv și agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale Guvernului PNL. În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut și cu premierul desemnat Cătălin Predoiu suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, care are termen pentru a fi depus într-o primă formă 28 februarie. În momentul în care pe 28, dată limită de prezentare a acestui program de guvernare vom avea materialul, îl vom pune în dezbaterea atât internă a PNL, cât și a societății civile. Vrem o dezbatere reală pe acest program„, a mai declarat Alina Gorghiu.

„Nu cred că poţi să depui o moţiune de cenzură dacă nu ai un program de guvernare pe care sa îl prezinţi Parlamentului în secunda doi în care a picat guvernul Ponta”, a adăugat Gorghiu. 

Vasile Blaga a precizat că PNL va iniția discuții cu toate partidele parlamentare cu excepția PSD cu privire la moțiunea de cenzură.