PNL va vota pentru ridicarea imunităţii senatorului Dan Şova

Partidul Naţional Liberal a anunţat că va vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova. Săptămâna viitoare, senatorii urmează să dea un vot pe cererea de arestare emisă de procurorii DNA pe numele senatorului.

21 nov. 2015, 20:12
PNL va vota pentru ridicarea imunităţii senatorului Dan Şova

Dan Şova este acuzat că a primit 100.000 de euro şpagă pentru a interveni pe lângă directorul general CET Govora, Mihai Bălan.

Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar. La precedenta solicitare de arestare din luna martie, Dan Şova a scăpat cu ajutorul colegilor săi senatori, notează b1.ro.

Nu e prima dată când DNA solicită arestarea fostului ministru al Transporturilor. Procurorii au cerut şi în urmă cu câteva luni Senatului încuviinţarea măsuri, însă parlamentarii l-au scăpat atunci pe Şova de arest. Acesta a beneficiat şi de puţin ajutor divin. Înainte de vot, senatoarea Florina Jipa l-a miruit pe Dan Şova.

Acum, acesta este suspect într-un nou dosar de corupţie. Procurorii spun că a pretins şi primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenţă pe lângă şeful CET Govora, Mihai Bălan să încheie un contract de asistenţă juridică cu o societate de avocatură. Pentru asta, senatorul a primit 50% dintr-un contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna. Concret, în schimbul acestui serviciu, Dan Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului.

Banii reprezentau jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă.

Modul de remitere a sumei de 5.000 de euro către Dan Şova ce reprezenta comisionul acestuia se făcea în modul următor: potrivit DNA, după decontarea facturilor de către CET Govora denunţătorul mergea la bancă şi efectua operaţiuni de retragere în numerar în moneda naţională până la concurenţa sumei de 5.000 de euro.

Retragerile în numerar aveau loc pe perioada mai multor zile după care denunţătorul efectua operaţiuni de schimb valutar, -euro- a sumelor încasate de la CET Govora. Procurorii spun că Şova a folosit banii pentru plata unei datorii contractate pentru cumpărarea unui imobil situat în Bucureşti. În acelaşi dosar, directorul CET Govora, a fost plasat sub control judiciar.