PETIŢIE. PNŢCD vrea ca Prinţul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României

PNȚCD a lansat o petiție online - "Dorim: Prințul Nicolae să fie recunoscut Alteță Regală a României" - în scopul sensibilizării regelui Mihai pentru reanalizarea și revenirea asupra deciziei prin care i-a retras nepotului său Nicolae titlurile de "Alteță Regală" și "Principe al României".

13 aug. 2015, 10:37
PETIŢIE. PNŢCD vrea ca Prinţul Nicolae să fie recunoscut Alteţă Regală a României

„Retragerea de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României, a titlurilor de Alteță Regală și Principe al României, precum și a desemnării la succesiunea dinastică Prințului Nicolae a tulburat o mare parte a monarhiștilor, în rândul cărora prințul se bucură de o largă simpatie. Prin această petiție, deschisă de către PNȚCD, singurul partid monarhist, dorim sensibilizarea Majestății Sale, pentru reanalizarea și revenirea asupra deciziei luate”, se afirmă într-un comunicat al PNȚCD.

Papahagi, atac la Casa Regală: Cu Nicolae eliminat, mai rămâne doar prinţişorul de operetă Duda

Reprezentanții formațiunii adaugă că, „tocmai acum, când nădejdea în monarhia constituțională a crescut într-un val fără precedent, revenirea asupra deciziei este imperios necesară, pentru ca dezamăgirea să nu se instaleze în sufletul românilor”.

Petiția a fost lansată miercuri pe www.petitieonline.com și într-o zi a adunat aproape 300 de semnături.

Misterul excluderii Principelui Nicolae. Fostul consilier Mihnea Constantinescu, prezent la luarea deciziei

Potrivit Casei Regale, „în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al României’ și calificativul de ‘Alteță Regală'”.

De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României.

Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.