Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila e aproape gata. Imagini spectaculoase!

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila e jumătate gata. Lucrările sunt în curs de desfășurare, iar șoferii ar trebui să poată circula pe el din 2023.

23 sept. 2021, 08:52

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila e jumătate gata. Lucrările sunt în curs de desfășurare, iar șoferii ar trebui să poată circula pe el din 2023.

Constructorii muncesc de zor și pe zi ce trece se vede cum lucrările avansează tot mai mult. Aceștia au început deja să întindă cablurile principale între blocurile de ancoraj, acesta fiind unul dintre cele mai importante lucruri.

Podul va avea doi kilometri lungime și o înălțime de aproape 200 de metri. Valoarea totală a proiectului este estimată la două miliarde 650 de milioane de lei, iar aproximativ 75% din această sumă vine de la Uniunea Europeană. Proiectul înseamnă pe lângă pod și o adevărată rețea de șosele și drumuri de acces de peste 20 de kilometri, iar constructorii promit că totul va fi gata la timp.

Podul de peste Dunăre va fi cel mai mare pod construit vreodată în România.

Constructorii vor folosi 25.000 de tone de oţel şi peste 200.000 metri cubi de beton.

O serie de imagini spectaculoase, la răsărit, au fost surprinse recent de fotograful Radu Aramă. Pozele au ajuns pe internet și au strâns sute de aprecieri și distribuiri.

În China există un pod suspendat din sticla. A fost deschis vizitatorilor în septembrie. Are doar 100 de metri, dar e la la o înălţime de 140 de metri.

Trenul electric suspendat din Germania, o minune a lumii moderne de acum 100 de ani rămâne un vis pentru România

Trenul electric suspendat din orășelul Wuppertal, Germania, a fost inaugurat acum peste 100 de ani și reprezintă primul mijloc de transport feroviar electric din lume.

Este primul mijloc de transport feroviar electric din lume, iar în 1901, la momentul inaugurării a fost considerat o minune a lumii moderne.