Poezia unei inimi frânte, povestea cutremurătoare a unei copile de 15 ani VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 02 Februarie 2013 23:32 // Actualizat: Luni, 04 Februarie 2013 10:21 // Sursa: RTV.net

Ruxandra, o copilă de 15 ani, din Plopeni, Prahova, are o poveste cutremurătoare. Fata şi-a pierdut ambii părinţi la o vârstă foarte fragedă. Avea nouă ani când şi-a pierdut mama, iar doi ani mai târziu şi-a pierdut şi tatăl. Trăieşte doar cu bunica dintr-o pensie mică. Copilul de 15 ani, maturizat înainte de vreme, îşi găseşte refugiul în şcoală şi-n poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprimă multă suferinţă ascunsă.

Durere fără margini, întrebări fără răspuns şi o copilărie furată mult prea devreme. Ruxandra are 15 ani, dar ştie să-şi ascundă suferinţa în faţa oamenilor. Nu spune nimănui că o doare sufletul. Merge mai departe cu zâmbetul pe buze şi cu o maturitate uimitoare pentru vârsta ei. Ruxandra şi-a pierdut ambii părinţi la vârsta la care alţi copii se bucură mai mult de copilărie. Trăieşte cu bunica într-un apartament cu două camere, îngrijit, cald şi primitor. Cele mai dragi fiinţe au plecat undeva sus.

"A fost o încercare şi toate încercările se trec. E ok, s-a întâmplat. Acolo au vrut să fie, acolo sunt şi eu sunt aici", spune Ruxandra pentru ROMÂNIATV.NET.

Avea nouă ani când şi-a pierdut mama. Dimineaţa a plecat la serviciu şi nu s-a mai întors, inima i s-a oprit. Mama Ruxandrei avea 38 de ani, o familie unită şi fericită, o fiică minunată şi un soţ iubitor.

"El a suferit foarte mult, s-au iubit aşa de mult. Ruxandra, la înmormântare, i-a scris o scrisoare şi i-a pus-o în geantă şi a zis: Mamă, ăsta e secretul nostru. Nu a spus la nimeni ce a scris în scrisoarea aia, nici în ziua de astăzi", a povestit bunica, Caliopa Tanase.

Doi ani mai târziu, copila şi-a pierdut şi bunicul. Din păcate, cea mai grea lovitură a venit şase luni mai târziu. În decembrie 2010, fetiţa rămâne şi fără tată. Cel mai drag om din viaţa ei se stinge fulgerător, învins de durere.

"A făcut o pancreatită acută hemoragică. Cred că din cauza supărării, s-a supărat foarte mult... A fost una după alta", a spus bunica.

Ruxandra oftează în tăcere şi îşi aminteşte de copilărie cu nostalgie. Spune că a avut parte de momente frumoase. Îi lipsesc, era frumos. "Mi-e dor să merg cu tata în fiecare sâmbătă pe undeva, că mergeam mereu în fiecare sâmbătă. Mergeam ori la Ploieşti să bem un suc sau să facem cumpărături sau mergeam prin parc. Era frumos. Şi cu mama la fel", spune fetiţa.

Bunica încearcă să-i umple golul din viaţa micuţei atât de greu încercată de viaţă, încearcă să îi ofere tot ce-şi doreşte, dar îi este greu dintr-o pensie mică de câteva sute de lei. Deşi a fost greu încercată de viaţă, copilăria ei fiind umbrită de pierderea părinţilor, fata învaţă bine la şcoală.

"Este un copil deosebit. În primul rând, foarte sensibilă. Rezultatele la învăţătură sunt dintre cele mai bune. Este foarte talentată la literatură, merge foarte bine pe materiile umaniste. A fost şefa clasei mai mulţi ani la rând. Alt lucru care merită apreciat este modul în care ea a reuşit să treacă peste nişte evenimente deosebit de tragice care au avut loc în familia ei", a spus Cristina Panait, diriginta lui Ruxandra.

Copilul de 15 ani, maturizat înainte de vreme îşi găseşte refugiul în poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprimă multă suferinţă ascunsă. Sunt multe întrebări la care fetiţa nu a primit niciun răspuns. În poezie sunt strigătele ei de disperare şi de neputinţă în faţa sorţii.

Cei care vor să întindă o mână de ajutor pot dona bani în contul:

RO88CECEPH1708RON1015738

Cec Bank. Sucursala Plopeni, Prahova

Povestea Ruxandrei face parte din campania "România are suflet”, iniţiată de RTV.NET şi România TV.

Citeşte şi Pentru mine aici e Paradis". Cât de puţin înseamnă fericirea pentru un copil condamnat de soartă

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 apr 09:24
Răspunde | Votează email 0 email
Tudor Florin
Imi pare rau pentru ce i s-a intamplat.Ea,de fapt nimeni altcineva,nu merita o asemenea soarta.
10 apr 08:42
...poezie. Versurile scrise de Ruxandra exprimă multă suferinţă ascunsă. Citeşte: Poezia unei inimi frânte, povestea cutremurătoare a unei copile de 15 ani VIDEO ...
18 mar 17:31
Răspunde | Votează email 0 email
Marian
De ce nu dati si titularul contului?
03 feb 11:52
Răspunde | Votează email 0 email
malita alexandru
buna intradevar ii simt si eu suferinta pe care o are de aceea as dori adresa ei de facebook sau messenger as vrea sa vorbesc cu ea si sa o ajut.vreau sa imi trimiteti adresa daca se poate pe [email protected] mam indragostit
03 feb 11:16
Răspunde | Votează email 0 email
Iosif
Mda...imi imaginez suferinta fetei... Imi puteti trimite si mie un numar de telefon a acestei familii pe adresa de e-mail [email protected] . . . Va rog din suflet. . .
03 feb 11:04
Răspunde | Votează email 0 email
Dan Papazoglu
Am donat si eu 50 ron , donati si voi oricat de putin , bani se vor strange !
03 feb 09:36
Răspunde | Votează email 1 email
ivulescu madalina
lectie de viata!
03 feb 03:44
...o vârstă foarte fragedă. Avea nouă ani când şi-a pierdut mama, iar doi ani mai târziu şi-a pierdut şi tatăl. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Poezia unei inimi frânte, povestea cutremurătoare a unei copile de 15 ani VIDEO la ...
03 feb 03:29
Răspunde | Votează email 3 email
Ionut
Numai cand ma uit la pozele cu ea si parintii ei imi dau lacrimile, nici nu trebuie sa mai citesc articolul...
1
EUR
4.7635
RON
14 Nov
noapte 12 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H